Mluvčí "katarského" ministra Němce radí, jak bránit Babišovým čachrům. Tygrovi prý musíme vzít maso

28.03.2015 21:41

Petr Dimun řídíval PR oddělení Lidového domu v době, kdy ČSSD vedl Jiří Paroubek. Teď na stránkách Deníku Referendum přichází s nápadem, jak přistřihnout křídla Andreji Babišovi. Nápady to jsou dokonce hned dva, ale jeden pochází od Babišova předchůdce v pozici ministra financí a autor si klade otázku, zda ČSSD najde odvahu Kalouskův nápad podpořit.

Mluvčí "katarského" ministra Němce radí, jak bránit Babišovým čachrům. Tygrovi prý musíme vzít maso
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dimun

Dimun si klade otázku, kam se postaví iniciativa Rekonstrukce státu či jiní bojovníci proti korupci, až se na scéně objeví pokus o omezení moci Andreje Babiše. Dají přednost ministrovi financí, kterému v podstatě pomohli do sněmovny, nebo jim půjde o zásadní věc?

"Být jo frajeři, zařadí si tento požadavek do agendy s tím, že při schvalování nového zákona o trestní odpovědnosti právnických osob budou požadovat nový skutek 'neoprávněné financování politických stran a hnutí', jehož naplnění by vedlo ke zrušení firem, jež se ho dopustí. To by teprve byla zkouška Babišovy transparentnosti a boji se zlořády všeho druhu!" píše autor.

Celý text ZDE.

Klade si také otázku, jak se v boji s Babišovou rostoucí mocí vypořádá sociální demokracie, která na svém sjezdu ústy předsedy strany a premiéra Bohuslava Sobotky i dalších spolustraníků volala, že zabrání oligarchizaci státu. Ve sněmovně se totiž k tomu rodí příležitost - z pera exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) - na vyjmutí správy podílů ve státních podnicích z Ministerstva financí a její přenesení na Ministerstvo průmyslu a obchodu. Pokud tento návrh ČSSD podpoří, podle Kalouska tím vynese maso z masny, kam vtrhl tygr.

Petr Dimun býval mluvčím Ministerstva spravedlnosti a Ministerstva pro místní rozvoj. Na obou mu šéfoval bájný ministr Unie svobody Pavel Němec. Mezi lety 2008 až 2010 řídil PR sekci Lidového domu, když ČSSD vedl Jiří Paroubek. V současné době se Dimun živí jako konzultant PR a marketingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…