Mluvčí kriminálky, která zatýkala, neřekl skoro nic. A naštval Němcovou

13.06.2013 15:51

Na tiskové konferenci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu vystoupil Pavel Hanták, mluvčí útvaru. Hned na úvod vysvětlil, že v tuto chvíli ještě není možné zveřejnit řadu informací, protože zásah, slovy mluvčího „realizace“, ještě probíhá.

Mluvčí kriminálky, která zatýkala, neřekl skoro nic. A naštval Němcovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Detektivové ÚOOZ zadrželi v souvislosti s radikální islamistickou organizací Jamaat Shariat v Česku před rokem několik osob. V současnosti stojí údajní teoristé před soudem

„Všechny kroky jsou pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, vše bylo řádně povoleno a v souladu se zákonem,“ ujistil Hanták. „Realizace stále probíhá, a musíme pečlivě zvážit, co zveřejníme,“ vykládal dále.

Akce podle něj začala již ve středu večer. „Je to realizace, na které se pracuje řadu měsíců. Úkony se dotkly Úřadu vlády a Ministerstva obrany. Probíhají i výslechy a domovní podmínky,“ uvedl mluvčí.

Dále informoval, že akce probíhají na území Prahy, Středočeského kraje a částečně ve východních Čechách.

Na tiskovou konferenci pobouřeně reagovala předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. „Ten brítink mě pěkně naštval, protože jsme se nedozvěděli vůbec nic,“ zahájila rozčíleně Němcová.  „My všichni, jak politici, tak občané, máme právo vědět, co se děje, kdo je vyslýchán, co se šetří,“ myslí si předsedkyně.

„Nedozvěděli jsme se žádnou informaci a já tuto salámovou metodu odmítám,“ uvedla dále Němcová.

Politici, kterých se celý národ a novináři vyptávají, co se stalo, podle ní aspoň nějaké informace potřebují. „Teď budeme jako komici, kteří budou říkat, že to či ono nevíme,“ durdila se předsedkyně Poslanecké sněmovny.

„Kdo vstoupí do budovy vlády, musí být schopen okamžitě říct, proč to udělal. Protože pokud ty důvody nemá, tak si nemůže jen tak chodit do jedné z nejdůležitějších budov v zemi,“ uzavřela rozčíleně Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…