Mluvil jsem s Viktorem Orbánem, hlásil Babiš na síti. Pomůže, stejně jako Rakousko a Slovinsko. A opozice nepomohla a kritizuje

03.04.2021 20:47

Očkovací látky a jejich distribuce v rámci EU budí velké ohlasy. Pobouření nedávno vyvolala zpráva, že Česko se připravilo o desetitisíce dávek vakcíny, když spolu s Rakouskem odmítlo plán EU na pomoc zemím s nedostatkem vakcín. Podle premiéra Andreje Babiše ale není situace tak zlá, naopak. Česku nově přislíbilo poslat vakcíny i Maďarsko. Už dříve pomoc nabídly Rakousko a Slovinsko. Celkem to čítá 80 tisíc dávek vakcín.

Mluvil jsem s Viktorem Orbánem, hlásil Babiš na síti. Pomůže, stejně jako Rakousko a Slovinsko. A opozice nepomohla a kritizuje
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

„Mluvil jsem s Viktorem Orbánem, který mi slíbil, že nám ještě v druhém kvartále pošle 40.000 vakcín. Děkuju, moc si toho vážím. S 30.000 od Rakouska a 10.000 od Slovinska tak máme v součtu 80.000 vakcín navíc. Ještě o 10.000 víc, než jsme měli dostat od EU,“ uvedl na facebooku Babiš s tím, že nabídku portugalského předsednictví odmítl, protože byla v rozporu s dohodou na Evropské radě. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó na facebooku uvedl, že jeho země bude mít do té doby už dost vakcín pro své obyvatele.

Šéf hnutí ANO dále na sociální sít poznamenal, že ve shánění vakcíny stále pokračuje. „Každý den pracuju na tom, abych ochránil české občany a bránil české zájmy. Škoda, že mi opozice v Bruselu nepomohla a kritizuje mě místo těch, kteří nás opravdu poškodili,“ uzavřel.

Výsledek rozjitřeného jednání velvyslanců o rozdělení dodatečných 10 milionů vakcín proti koronaviru totiž přinesl porážku rakouského kancléře Sebastiana Kurze, českého premiéra Andreje Babiše a šéfa slovinské vlády Janeze Janši, jak některá zahraniční média událost prezentovala. Podle Babiše však při dělení vakcín převládla touha potrestat Kurze za to, že se ozval proti nepoměrné distribuci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…