Moc často se to na dopravě střídá. Dobeš se snažil, říká jeho předchůdce

03.12.2012 19:24

Podle exministra dopravy Petra Moose se to na vedoucí pozici jeho někdejšího resortu příliš často střídá. Například Pavel Dobeš funkci zastával jen několik měsíců, podle Moose se ale snažil o koncepčnost.

Moc často se to na dopravě střídá. Dobeš se snažil, říká jeho předchůdce
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

„Potřebovali bychom větší stabilitu, moc často se to střídá,“ uvedl v Impulsech Václava Moravce ministr dopravy v Tošovského vládě Petr Moos. „Každý ministr přichází s novým způsobem řečení problému,“ vysvětloval. A právě to je ten problém.

Pavla Dobeše, který z ministerstva právě odchází, ale pochválil. „O tu koncepčnost se velmi dobře snažil,“ prohlásil Moos. Podle něj Dobeš leccos napravil po svých předchůdcích. „Přeci jen ale byl na tomto postu velmi krátkou dobu,“ zalitoval.

Podle Moose se bude Dobešův nástupce potýkat s několika problémy. „Naše infrastruktura je nedokončená,“ jmenoval prý ten největší. „Máme fragmentovanou síť dálnic,“ vysvětloval, že mnoho dálnic je nedokončených. „Stáváme se stále méně zajímavou zemi pro investory ze západu,“ dodal.

Česko totiž špatně chápe potenciál infrastruktury. Podle Moose na západě vědí, že investice do silnic a železnic státu jen pomáhá a není to „projídání“. Navíc u staveb chybí kvalitní dozor, dodal Moos.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…