Model pro eurovolby: ČSSD by byla třetí za ANO a TOP 09

16.05.2014 11:21

ČSSD by v eurovolbách podle modelu Herzmannovy společnosti skončila třetí za druhou TOP 09. Vyhrálo by s přehledem ANO. Europoslance by získaly ještě KSČM, Úsvit a ODS. Lidovci by skončili devátí za zelenými a Svobodnými a těsně před Piráty. Všechny tyto čtyři strany by ale zůstaly na dohled pětiprocentní hranici pro vstup do europarlamentu. Výsledky šetření dnes Herzmann představil novinářům.

Model pro eurovolby: ČSSD by byla třetí za ANO a TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

ANO by podle volebního modelu za 20,1 procenta hlasů získalo šest mandátů, TOP 09 (14,2 procenta) a ČSSD (12,5 procenta) by měly po čtyřech mandátech. KSČM, byť by dosáhla s 12,2 procenty téměř stejného výsledku jako sociální demokraté, by obsadila tři křesla. Úsvit (7,7 procenta) a ODS (7,2 procenta) by si rozdělily rovným dílem zbylá čtyři křesla pro ČR.

Celý průzkum ZDE.

Průzkum provedly společnosti Herzmann a Data Collect ve dnech 9. až 13. května formou internetového a telefonického dotazování. Dotázáno bylo 511 takzvaných pravděpodobných voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…