Moderátorka Drtinová rázně: Politikům vadí ženská, co si stojí za svým a dokáže zakřičet

17.08.2013 11:28

Daniela Drtinová, divácky oblíbená moderátorka, kterou vedení České televize bez bližšího vysvětlení odvolalo z pořadu Události, komentáře, dostala vlastní diskusní pořad. "Za zdravých okolností by to byl kariérní postup," připouští známá tvář televize v rozhovoru pro víkendovou přílohu deníku MF Dnes.

Moderátorka Drtinová rázně: Politikům vadí ženská, co si stojí za svým a dokáže zakřičet
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

Představa Drtinové o dalším pokračování kariéry prý byla v podstatě taková, že jako docenění dlouholeté práce dostane vlastní pořad, který ponese její jméno - Interview D.D. - jak se také stalo. "Za zdravých okolností to opravdu může být kariérní postup," řekla moderátorka v rozhovoru pro přílohu deníku MF Dnes Víkend.

Šokoval ji prý pouze způsob, jakým jí to bylo sděleno. "Koukala jsem na ředitele zpravodajství a ptala se ho, jaké má výhrady. On žádné neměl," popisuje jednání. Rozhodně ale prý neodcházela z kanceláře šéfredaktora uplakaná a zhrzená, jak se také psalo. Sama se prý neozvala a odbory a ostatní zaměstnanci prý rozhodně nezačali křičet o politické objednávce na její popud.

Byl to šok, ale neplakala

Přesto však jejich iniciativě svým způsobem rozumí. "Ve chvíli, kdy mě odvolali a ne dobře to komunikovali, vzbudilo to možná v řadě lidí dojem, že jsem nějakou poslední šancí na změnu ve zpravodajství, kde se v poslední době 'dějí věci'. Najednou jsem cítila zevnitř redakce velkou podporu, spojovali mě s nějakou nadějí. Ale to už dávno nešlo o mě," dodává.

"Bylo to tak, že se situace v redakci začala rychle radikalizovat. Byla to nějaká poslední kapka. A mně navíc nikdo nejmenoval žádné výhrady typu - jsi stará moderátorka, jsi špatná moderátorka, nedá se na tebe koukat. Nic z toho nezaznělo," podotýká Drtinová s tím, že zaznělo pouze to, že je kontroverzní a vzbuzuje velké emoce. To v ní a dalších lidech vyvolalo dojem, že důvody nejsou věcné, že nejde o profesi.

Sama nechce spekulovat, zda šlo o politickou objednávku, jak tvrdí televizní odbory. "To vážně nevím. Ale já byla v šoku z té naprosté přímosti, jak mi to bylo prostě oznámeno a nijak vysvětleno. To mě, musím říct, odrovnalo," přiznává moderátorka.

Vadí prý politikům

Ačkoli Drtinová sama říká, že není nejlepší moderátorkou, myslí si, že je dobře, že je nějaká ženská moderátorka dobře připravená, podotýká, která na politiky ve studiu pokřikuje, skáče jim do řeči a stojí si za svým. Na to prý ale čeští muži, tím spíše politici, nejsou zvědaví.

"Nejsem jim pohodlná, vadí jim ta blondýna pokřikující podle nich z pavlače. To je moment, který jsem cítila celých těch dvacet let. A mimochodem, Jiří Balvín mi teď potvrdil, že v době, kdy byl ředitelem, byly vůbec největší tlaky na mé odvolání," říká Drtinová v příloze MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…