Módní policie by dnes měla žně. Lidé nosí ohrnuté kalhoty za Václava Havla

18.12.2012 11:13

Přesně před rokem opustil tento svět první český prezident Václav Havel. Mnozí lidé na něj dnes vzpomínají a shodují se v tom, že jeho hlas v české společnosti schází. K uctění jeho památky dnes také probíhá satirická akce s krátkými kalhotami, která připomíná Havlovo jmenování československým prezidentem, kdy si na inauguraci vzal právě krátké kalhoty.

Módní policie by dnes měla žně. Lidé nosí ohrnuté kalhoty za Václava Havla
Foto: facebook
Popisek: Placka jako vzpomínka na Václava Havla

„Pana Václava Havla by to potěšilo, kdyby takhle dneska chodila půlka Prahy," řekla iDNES.cz v centru města Renata Fechtnerová s ohrnutými kalhotami. Při vzpomínce na příliš krátké kalhoty se bavil i sám Havel, který si uměl udělat srandu i sám ze sebe. Možná i to schází na dnešní politické scéně.

Jeden z největších Čechů

Iniciativa nazvaná Krátké kalhoty pro Václava Havla se zrodila na sociální síti Facebook. Názory na tuto akci se různí. Někteří občané jí vítají, jiní tvrdí, že je to mírně řečeno zvláštní. Za pozornost ovšem stojí, že se do akce zapojují občané např. generacemi, jak dokazují fotografie uveřejněné u iniciativy.

„Myslíme si, že Václav Havel je jednoznačně jeden z největších Čechů, že patří mezi Karla IV. a T. G. Masaryka a že je potřeba, aby na jeho odkaz nebylo zapomenuto," tvrdí jeden z organizátorů akce Oldřich Neuberger.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…