Moje máma, zlá ženská... Jiří X. Doležal po konci v Reflexu šokoval čtenáře. Jde o Gretu

23.02.2020 20:52

Novinář Jiří X. Doležal, který je známým zastáncem švédské klima aktivistky Grety Thunbergové, kvůli níž se dokonce rozešel i s redakcí Reflex.cz, kde dlouhodobě působil, nyní na sociální síti Facebook přemítá nad tím, jak jednou ti, kteří dnes popírají oteplení a Gretě nadávají, budou svým dětem vysvětlovat, proč lhali. A zda jim dochází, že se za ně budou akorát stydět.

Moje máma, zlá ženská... Jiří X. Doležal po konci v Reflexu šokoval čtenáře. Jde o Gretu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Novinář a psycholog Jiří X. Doležal

K zamyšlení jej přivádí především vlastní zkušenost s jeho matkou, která dodnes nedokázala vysvětlit, proč za komunistů šířila lži. „Mojí matce, docentce marxismu-leninismu, se nikdy nepodařilo mi vysvětlit, proč sloužila zločinnému režimu, proč lhala studentům, psala posudky na sousedy a nastoupila na vysoké škole na místo po učiteli vyhozeném z práce z politických důvodů.“

Anketa

Pro koho byste hlasovali, kdybyste byli Američané?

hlasovalo: 7557 lidí

„Spáchala tím zločin na mně – já celý život žiji s tím, že moje matka byla zlá, mocichtivá a bezcharakterní osoba, za kterou se stydím,“ nešetří slovy kritiky novinář.

V kontextu s tím se ptá, jak budou jednou své postoje ke klimatickým změnám vysvětlovat svým dětem v pubertě ti „človíčkové“, co dnes popírají oteplení a nadávají Gretě, myslí na to, že za pár let budou jejich děti v pubertě, a začnou klást otázky typu: „Táto, proč jsi lhal? Mámo, proč jsi pracovala v časopise, kde psali, že mají vyhazovat z práce učitele za to, že říkají pravdu? Táto, proč jsi nadával stávkujícím šestnáctiletým dětem, kterým bylo tolik jako dnes mně?“

Zajímalo by jej, co tito lidé svým dětem nakonec řeknou. „Chápou, že se jejich děti za ně budou muset celý život stydět, jako já se stydím za svou matku, prolhanou komunistku?“ ptá se na závěr rozčilený Doležal, který se vžívá do kůže těchto dětí.

Greta Thunbergová byla i jedním z hlavních důvodů, kvůli kterému se Doležal rozkmotřil se šéfredaktorem Reflexu Markem Stonišem. „Distancuji se od vyvolávání a šíření nenávisti, které se objevuje v časopise Reflex, kde více jak čtvrt století pracuji,“ uvedl Doležal s tím, že jako řadový reportér to nemůže změnit. „Vylučuji jakoukoliv další spolupráci s jeho současným šéfredaktorem,“ oznámil loni v září ke svému odchodu z redakce.

Časopis Reflex se Gretě Thunbergové, jejím metodám a poselství věnuje již nějakou dobu. Redaktor Petr Sokol například popsal, kdo Gretu vyrobil a jak se v ní kloubí tendence zničit kapitalismus a vydělat na nových ekologických opatřeních. Mladá aktivistka byla také dost drsně parodována v komiksu Zelený Raoul, ve kterém přišla o panenství, ale použila kondom z ovčího střívka, takže neotěhotněla.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…