Moje politika je jediná, hřímal Svoboda. Chci vrátit důvěru občanů v magistrát

17.06.2012 14:23

Část pražské ODS se bouří proti tomu, jakým způsobem vede koalici v Praze spolu s TOP 09. Někteří členové ODS mají pocit, že primátor ustupuje až příliš. Jak si primátor Bohuslav Svoboda vedl ve dvou koaličních vládách na magistrátu a zda bude pokračovat v boji s korupcí, osvětlily dnešní Otázky Václava Moravce České televize.

Moje politika je jediná, hřímal Svoboda. Chci vrátit důvěru občanů v magistrát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Pražský primátor Bohuslav Svoboda je podle nedávného průzkumu veřejného mínění nejdůvěryhodnějším krajským lídrem. Od doby, vstoupil na politickou scénu, dokázal, že umí v Praze vládnout jak se sociální demokracií, tak s TOP 09. Ukazuje se ale také, že se snaží rozbít korupční klientelistické kartely. V dnešních Otázkách Václava Moravce České televize dal Svoboda najevo, že v tomto svém boji neustane a to bez ohledu na to, zda s ním nesouhlasí část ODS či bývalý nebo současný koaliční partner. Pravdou také je, že část pražské ODS má za to, že pod rouškou boje proti korupci až příliš ustupuje svému koaličnímu partnerovi tedy TOP 09.

Konečný účet nám vystaví voliči

„Jde mi především o to, aby byl magistrát průhledný a všechna ta zadání, která jsem si na začátku dal, jsou realizována. Já jsem přesvědčen, že pražské ODS šéfuji, i když v každé straně existují různé názorové proudy,“ prohlásil Svoboda.

Primátor k tomu také dodal, že konečný účet jednotlivým zastupitelům předloží jejich voliči v dalších volbách a teprve tehdy bude definitivně rozhodnuto o tom, zda se v zastupitelstvu udrží sám Svoboda nebo jeden z jeho oponentů Boris Šťastný (oba ODS).

V pořadu se však také vymezoval proti výroku jednoho ze svých náměstků pana Tomáše Hudečka (TOP 09), že je Svobodův boj s kmotry ohrožen. První muž pražské ODS poukazuje na to, že teze náměstka Hudečka zatím leží v rovině domněnek a dokud neuvidí nějaká fakta, nebude se k jeho kritice vyjadřovat, ačkoli jí sám za sebe příliš nerozumí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…