Monika Babišová má prý veliký problém

17.08.2017 6:54

Ekonomický publicista Miroslav Motejlek se na svém facebookovém profilu vyjádřil k aktuální situaci kolem Čapího hnízda Andreje Babiše (ANO).

Monika Babišová má prý veliký problém
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

V posledních dnech se objevily spekulace, že v kauze Čapí hnízdo budou trestně stíhání – kromě Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka, budou-li vydáni Poslaneckou sněmovnou – i rodinní příslušníci Babiše. Kromě jeho dcery z prvního vztahu Adriany Bobekové měl být v podvodu s převodem na anonymní akcionáře zapleten i švagr Babiše Martin Herodes a Babišova manželka Monika. Podle policie si měli přeprodávat své podíly ve firmě.

Martin Herodes měl podle serveru iRozhlas.cz, který se odvolává na policii, vstoupit do hry 16. února 2008 a uzavřít tři fiktivní smlouvy. Tedy alespoň podle policie fiktivní.

Anketa

Kdo nechce lidem platit slušnou mzdu, je darebák, řekl Zaorálek. A jestli někdo zkrachoval kvůli zvýšení minim. mzdy, neumí dle něj podnikat. Má lídr ČSSD pravdu?

41%
59%
hlasovalo: 6319 lidí

„Od Babišovy dcery Adriany Bobekové kupuje jednu akcii na majitele společnosti Farma Čapí hnízdo, stejnou smlouvu uzavírá s Babišem mladším. Od sestry a zároveň Babišovy tehdejší partnerky Moniky Babišové kupuje rovnou 10 akcií Farmy Čapí hnízdo,“ píše server s tím, že vše se dělo kvůli tomu, aby se situace ve vlastnické struktuře Čapího hnízda znepřehlednila

Původní text ZDE.

„Zdá se, že Adriana Bobeková a Monika Babišová mají problém. Nebudou mít imunitu. Přesně to naplňuje onu slavnou větu, vyřknutou na adresu AB jedním z jeho nejbližších: ‚On nás jednou obětuje všechny‘,“ nechal se slyšet Motejlek. 

V diskusi se pak objevila i lidová tvořivost, nový billboard hnutí ANO s ironickým nápisem.

Motejlka pak Babiš v minulých dnech rozčílil tím, když žádost o vydání k trestnímu stíhání přirovnal k procesům v padesátých letech. Jeden z facebookových uživatelů totiž na sociální síti sdílel list ze Správy táborů z Jáchymova. 

„Tak jo, agente STB Babiši, jako v padesátých letech? Chce se ti sdílet podobný osud jako válečnému hrdinovi, pilotovi RAF, Bryksovi? Vždyť ty by sis nadělal do gatí po prvních dnech lágru, ve kterém byli oni,“ poznamenal k tomu Ivan Šrámek na Facebooku. A Motejlek tehdy jen dodal: „To je takový hovado, ten udavačskej zmetek.“

Celý příspěvek Miroslava Motejlka: 

Zda se, ze Adriana Bobekova a Monika Babisova maji problem. Nebudou mit imunitu. Presne to naplnuje onu slavnou vetu, vyrknutou na adresu AB jednim z jeho nejblizsich:"On nas jednou obetuje vsechny"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …