Monika Babišová, partnerka ministra financí, takto povykládala o svém soukromí

30.06.2014 12:04

Přítelkyně jednoho z nejbohatších Čechů a ministra financí Andreje Babiše (ANO) Monika rozhodně netráví celé dny nákupy nebo třeba vysedáváním po kavárnách. V lednu 2014 se stala novou členkou správní rady Nadace AGROFERT, jejíž založení před třemi lety sama iniciovala. Kromě toho, že chce pomáhat potřebným, je také úspěšnou designérkou. Více prozradila v rozhovoru pro Agrofert magazín.

Monika Babišová, partnerka ministra financí, takto povykládala o svém soukromí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Monika Babišová čeká opodál

„Cítím, že bychom měli pomáhat všude, kde je to aktuálně potřeba. Nadace AGROFERT má ale zároveň své jasně dané priority a v nich chceme pomáhat koncepčně a dlouhodobě," uvedla Monika Babišová.

V letošním roce se nadace věnuje především podpoře seniorů a péči o ně v domácím prostředí. Kromě toho chce pomáhat samoživitelkám i osamělým otcům v těžkých finančních situacích.

Babišova partnerka si svou práci bere často velmi osobně. „Jsem velmi citlivá a hodně se mě ty lidské příběhy dotýkají. Samozřejmě nejhorší je, když jde o těžce nemocné děti s nevyléčitelnou chorobou. Dotýká se mne ale každá nemoc či postižení. Pokaždé si uvědomím, jak moc jsem vděčná a šťastná, že mám zdravé děti," prozradila v rozhovoru.

K charitě a sociálnímu cítění se snaží vést i svoje děti a věří, že se jí to i daří. Kromě činnosti v nadaci Babišová pracuje jako designérka. Navrhla například interiér restaurace Paloma ve Francii, na který je nesmírně hrdá. „inspiruji se různě v časopisech, na internetu, na výstavách, při cestách, kupuji si designérské knihy, prostě stále se snažím vzdělávat," uvedla.

Popularitu si prý Babišová rozhodně neužívá

Coby partnerka vrcholného politika je Monika Babišová ve středu pozornosti médií. S popularitou se prý vyrovnává postupně a ne na všechno si ještě zvykla. „Život se změnil jak manželovi, tak i mně. Začíná to tím, kolik na sebe máme času, a končí zájmem novinářů na veřejnosti. A já bohužel nejsem ten typ, který si užívá, když je jeho rodina středem pozornosti," uvedla.

A jak vypadá běžný pracovní den přítelkyně jednoho z nejbohatších Čechů? „Asi jako každé ženy. Ráno vstávám s dětmi do školy a připravuji jim snídani a svačinu. Potom vybíhám na schůzky nebo pracuji v kanceláři. Odpoledne kolem 16. hodiny se snažím být doma a věnovat se domácnosti - připravit nějaké jídlo apod. Často také ještě sedím u počítače a vyřizuji, co je potřeba. Večeříme kolem 19. hodiny," popsala Monika Babišová.

Nejraději relaxuje u televize nebo nějakého časopisu. Případně se sejde na kus řeči s kamarádkami. „Nejsem zrovna sportovní typ, který by se vybil v tělocvičně," dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…