Moravec lhal. Zde je důkaz. Kauza Prymula má po show ČT nový rozměr

25.10.2020 21:02

Moderátor Václav Moravec se zřejmě dopustil fámy, když informoval o slavné vyšehradské schůzce. Celá věc souvisí s vedením VZP. Byl tedy náměstek pojišťovny Šmehlík na schůzce s Prymulou, nebo nebyl? „Moravec si neověřil fakta, ale studentům chce přednášet, jak se dělá žurnalistika,“ říká významný muž českého zdravotnictví Tomáš Cikrt. Zprávu přinesl Zdravotnický deník.

Moravec lhal. Zde je důkaz. Kauza Prymula má po show ČT nový rozměr
Foto: Screen ČT24
Popisek: Václav Moravec

Václav Moravec ve svém pořadu na České televizi uvedl informaci, že na středeční noční schůzce, které se účastnil jak druhý muž ANO Faltýnek, tak ministr zdravotnictví Prymula, byl přítomen i náměstek VZP David Šmehlík. Ten tuto Moravcovu dezinformaci vyvrátil pro Zdravotnický deník.„Jednoznačně odmítám spekulace o mé údajné účasti na této schůzce. Schůzky jsem se nezúčastnil, v době jejího konání jsem byl doma se svojí rodinou,“ uvedl Šmehlík v oficiálním prohlášení.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Moravec zmínil tuto špatně ověřenou informaci v souvislosti s volbou ředitele VZP a stál si za ní i přesto, že mu přímo ve studiu ministr Prymula řekl, že on tam Davida Šmehlíka nepotkal. „Určitě tam nebyl, nebo musel být v prostoru, kde jsem ho neviděl,“ dodal Prymula. Ministr také vyloučil, že by na schůzce mluvili o vedení VZP. Moravec se tuto informaci ani neobtěžoval přímo u Šmehlíka ověřit.

Šéfredaktor Zdravotnického deníku Tomáš Cikrt k tomu na svém facebooku jízlivě připsal: „Dostal jsem se k tomu až nyní, protože jsem instaloval nové akvárko, ale musím vyvrátit fámu, kterou šíří Václav Moravec. Náměstek VZP David Šmehlík na schůzce s Faltýnkem nebyl. A nikdo se ani u něj neobtěžoval tuto informaci ověřit. Je hezké přednášet studentům, jak se má žurnalistika dělat, horší je ta praxe, že...“ Cikrt tím narážel na Moravcovo angažmá v akademické sféře.

Dostal jsem se k tomu až nyní, protože jsem instaloval nové akvárko, ale musím vyvrátit fámu, kterou šíří Václav...

Zveřejnil(a) Tomáš Cikrt dne Neděle 25. října 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…