Moravec, peníze uprchlíkům, Nový světový řád. Pavel Bělobrádek si s vámi popovídal

12.10.2015 22:25

Vicepremiér a předseda vládní KDU-ČSL Pavel Bělobrádek odpovídal dnes čtenářům ParlamentníchListů.cz na jejich dotazy. Šéf lidovců dostal prostor vyjádřit se k Andreji Babišovi, kterého zkritizoval v nedělních Otázkách Václava Moravce, ale i k dalším problémům současné politické scény.

Moravec, peníze uprchlíkům, Nový světový řád. Pavel Bělobrádek si s vámi popovídal
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek obhájil post předsedy.

„Pro změny, které jsou proti smyslu parlamentarismu, hlasovat nebudeme,“ odpověděl stručně Bělobrádek čtenářce na dotaz, co udělají lidovci s ministrem financí a jeho hnutím, které si podle ní chce udělat Poslaneckou sněmovnu k obrazu svému. „Moderátor to dělat musí, znám tedy daleko horší, než je Václav Moravec,“ dodal k dalšímu bodu otázky, ve kterém se žena ptala, zdali mu nevadí, že Moravec skáče účinkujícím do řeči.

„Pomáhat jsme povinní potřebným, nejsme povinni pomoci každému. Na druhou stranu v evangeliích je jasný apel prodej majetek, rozdej ho chudým a následuj mě. Tudíž je to na výkladu,“ odepsal místopředseda vlády dalšímu čtenáři, kterému se nelíbí postoj některých duchovních na současnou migrační krizi, protože chtějí uprchlíky přijímat.

„Jsme součástí společenství, kde jsou předpisy nadřazené národním, mezinárodní smlouvy a nařízení Evropské komise. Zatím jde o přerozdělení z Řecka a Itálie,“ odepsal pak Bělobrádek čtenáři, kterému se nelíbí odhlasování povinných kvót, protože tím de facto ztrácí podle něj naše země svou suverenitu. „Zavedení solidární daně v EU pro uprchlíky bylo dementováno,“ vysvětlil posléze předseda nejmenší vládní strany dalšímu čtenářovi.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Pěkný den, jak říká klasik, jisté jsou jen daně a smrt. Vyloučit nelze mnoho scénářů včetně dalšího ochlazení vztahů s Ruskem,“ napsal na závěr místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace mladému čtenáři, který má velké obavy z chování ruského prezidenta Vladimira Putina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…