Moravec předvedl divákům zmanipulovanou frašku, zahřmělo od Okamury

07.10.2016 11:30

Ve čtvrtek večer proběhla v Kongresovém centru Praha poslední velká politická debata před pátečními krajskými volbami. Byla to zajímavá podívaná. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a jeho ministr financí Andrej Babiš (ANO) se napadali navzájem, Miroslav Kalousek (TOP 09) jim k tomu úspěšně sekundoval a Tomio Okamura (SPD) s průběhem debaty nemohl být spokojen. Jeho spolustraník ji označil za „zmanipulovanou frašku“.

Moravec předvedl divákům zmanipulovanou frašku, zahřmělo od Okamury
Foto: David Daniel
Popisek: Tomio Okamura v Havlíčkově Brodě

„Kdo sledoval včerejší TV superdebatu s lídry deseti politických stran, které mají největší šance být zvoleni do krajských zastupitelstev třinácti krajů, nemohl přehlédnout, že to celé byla zmanipulovaná fraška,“ je přesvědčen Radovan Vích, lídr SPD v Libereckém kraji.

Moderátor Václav Moravec byl podle Vícha vůči Okamurovi zaujatý a podle politika měl ke své zaujatosti i důvod. SPD ve většině krajů v koalici s SPO Jana Veleby navrhuje zrušení koncesionářských poplatků, hloubkový audit hospodaření ČT a volbu generálního ředitele této instituce přímo občany. Úspěšné prosazení návrhů tohoto typu by mohlo Václava Moravce a další moderátory připravit o místo.

Celý text najdete zde

Především lídři hnutí ANO Andrej Babiš a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) do sebe pěkně šili. Okamura divákům prozradil, že se ve Sněmovně hádají dost podobně. V tu chvíli si ovšem vzal slovo Moravec a připomněl Okamurovi, že právě on sám stál u zrodu hnutí Úsvit a jeho protagonisté se mezi sebou mírně řečeno nepohodli. Okamura se bránil, že byl z Úsvitu vyštván pučem a Vích dává svému předsedovi za pravdu.

Pokud by snad někdo pochyboval o tom, že byla debata zmanipulovaná, nechť se sám přesvědčí, kolik času bylo věnováno osudové uprchlické krizi.

„Osamocený Tomio Okamura, reprezentující lidi v této zemi, a tak zvaní političtí mistři světa, kteří dlouhodobě ožebračují náš národ, hájí cizí zájmy a neuvědomují si, anebo si nechtějí uvědomit, že ty neopravené silnice, zubožené zdravotnictví a inkluzivní školství jim budou houby platné, pokud dopustíme postupnou islamizaci naší země,“ varuje Vích. Proto je podle jeho názoru tak důležité, aby šli občané k volbám a vyjádřili se k uprchlické krizi.

Faktem je, že političtí oponenti se Okamurovi nejednou smáli a v závěru debaty se dokonce dočkal bučení a pískotu z publika, když se snažil pronést pár slov o uprchlické krizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…