Moravec v ČT zasahoval. Babiš vytáhl proti Kalouskovi sprosté slovo

04.10.2015 15:15

Dnešní polední debata ministra financí Andreje Babiše (ANO) a místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska v České televizi byla hodinovým kolotočem vzájemného překřikování, slovního napadání, hádek, vysmívání a skákání do řeči. Oba řečníci se navzájem nazývali lháři, podvodníky a korupčníky a obviňovali jeden druhého ze lží. Moderátor televizní debaty Václav Moravec se je stále snažil usměrňovat a ministrovi financí musel jednou připomenout i kodex, podle kterého se ve veřejnoprávní televizi mluví slušně.

Moravec v ČT zasahoval. Babiš vytáhl proti Kalouskovi sprosté slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Andrej Babiš v průběhu dnešní debaty s Miroslavem Kalouskem pokřikoval ve studiu téměř po každé větě svého oponenta. Toho pravidelně označoval za lháře.

„Tohle je zástupce lidu? Tak to jsme fakt na tom špatně,“ obořil se v jednu chvíli proti Kalouskovi. Velmi se mu také nelíbilo, že se v České televizi rozebírá odpouštění penále za porušení rozpočtové kázně. Ministr financí Babiš (ANO) odpustil svému Agrofertu 1,48 miliardy, o čemž informoval server E15.cz. Ministr financí zvýšeným hlasem prohlašoval, že nic z toho není pravda a nechápe, proč se to řeší.

„Já jsem myslel, že se budeme bavit o rozpočtu, o tom, že se ekonomice daří, že máme největší růst,“ vypálil Babiš. A kdyby nebylo rozhazovačné ČSSD, měli bychom mnohem dříve vyrovnaný státní rozpočet. „Kdybych ve vládě rozhodoval sám, bylo by to jinak,“ ujišťoval ministr financí.

Kalousek zdaleka tak pochvalná slova pro rozpočet neměl. „Každému je úplně jasné, že jestliže má vláda každý rok výdaje větší než příjmy, tak se nezmenšuje dluh, resp. se snižuje jen opticky, pokud rozprodáváte aktiva, což pan ministr dělá... To, že jsou teď záporné úroky, sice není vaše zásluha, ale jsme rádi, že jsou,“ doplnil Babišův předchůdce ve funkci.

„Já musím platit jeho průsery,“ rozčílil se následně znovu Babiš. V tu chvíli do slovní bitvy obou pánů musel vstoupit Moravec a upozornil diváky, že se v ČT musí mluvit slušně na základě Etického kodexu.

„Ale to je u Babišů slušně,“ zastal se ironicky Kalousek svého oponenta, na což Babiš nechápavě kroutil hlavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…