Moravec zhodnotí volby. Pozval si na to Sobotku i filozofy

12.10.2014 6:38

Hlavním hostem Otázek Václava Moravce bude premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Zhodnotí předvolební kampaň i volby samotné. Dojde však také na debatu o vládě. Daří se jí plnit koaliční plán? A skutečně nedojde k žádné další personální výměně v kabinetu? Dalšími hosty budou filosofové Jan Sokol, Václav Bělohradský a ekonom Tomáš Sedláček. Vyjádří se nejen k úspěchu nových hnutí, dojde i na Ukrajinu a Islámský stát.

Moravec zhodnotí volby. Pozval si na to Sobotku i filozofy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se nikoli poprvé vyjádří k volbám. V prvním kole senátních voleb se straně dařilo, neboť ČSSD může ve druhém kole bojovat až o 18 senátorů. Premiér by za úspěch považoval zisk devíti mandátů. To v komunálních volbách se ČSSD tolik nedařilo. V krajských městech zabodovalo ANO Andreje Babiše, vyhrálo dokonce i v Praze.

Bude mít toto všechno nějaký vliv na chod koalice? Ve druhém kole senátních voleb proti sobě často stanou členové koaličních stran, ČSSD, ANO nebo KDU-ČSL. A co další plány koalice? Daří se plnit legislativní plán vlády? A jak se jako někdejší ministr financí Sobotka dívá na rozpočet pro rok 2015? To jsou jen některé z otázek, o kterých se u Moravce začne mluvit.

Filosofové a USA s Ruskem

Hosty druhé části pořadu budou filosofové Jan Sokol, Václav Bělohradský a ekonom Tomáš Sedláček. Jak se jim líbí stav české demokracie po pětadvaceti letech? A o čem svědčí úspěch nových hnutí, která dávají najevo, že nechtějí mít mnoho společného s tradičními stranami?

V centru jejich pozornosti bude ale i dění ve světě. Pohovoří o počínání USA, EU i Ruska a válkách, které zuří na více místech světa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…