Moravská tchýně Donalda Trumpa promlouvá: Takto to bylo s nabídkou, aby Ivana byla velvyslankyní v Praze

17.03.2017 11:38

Bývalá tchyně Donalda Trumpa a babička jeho tří dětí Marie Zelníčková prožívala ve Spojených státech napínavý boj o Bílý dům a zúčastnila se i slavnostní inaugurace. Píše o tom server iDnes.cz, který přináší výtah z rozhovoru M. Zelníčkové pro dnešní Mladou frontu Dnes.

Moravská tchýně Donalda Trumpa promlouvá: Takto to bylo s nabídkou, aby Ivana byla velvyslankyní v Praze
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Zelníčková v rozhovoru naráží i na to, jak její dcera Ivana dostala nabídku stát se velvyslankyní v Praze. „Ta nabídka ji potěšila. Don říkal: Já ti to dám, ale je to těžká práce. Už trochu sondovala u kamarádky na velvyslanectví. Myslím, že ji trošku odradila, když jí popsala, co všechno to obnáší,“ uvedla.

Celý text je ZDE.

Marie Zelníčková podle serveru přiznává, že se s Donem, jak Donalda Trumpa oslovuje, bavila o jeho prezidentské kandidatuře už dávno. „Přemýšlel o tom, už když podruhé kandidoval Obama. Já mu to tehdy spíš rozmlouvala. Povídám: Done, máš snad málo práce? Máš to zapotřebí, starat se o celý svět?“ Přesto mu později držela palce. „Strašně mě rozčiluje, když o něm někdo mluví špatně. Ale zažil si peklo, to mi věřte, Hillary byla strašně zlá,“ cituje server Zelníčkovou, která loni v září oslavila devadesáté narozeniny.

Svého bývalého zetě prý zná jako málokdo. V USA tráví většinou půl roku a pomáhala s výchovou tří vnoučat, Ivanky, Donalda mladšího a Erica, od jejich raného dětství. „Já s Donem bývala pořád. Kamarádili jsme se odvždycky. Když byli vnuci menší, tak je měla jeden týden Ivana a druhý on. To jsme třeba letěli na deset dní do Aspenu lyžovat, a jakpak by sedmiletý kluk věděl, co si má na lyžování obléct? To bylo na babičce,“ svěřila se Marie Zelníčková listu.

Jak server připomněl, dcera Zelníčkové Ivana se za minulého režimu dostala do zahraničí díky závodnímu lyžování. V roce 1977 se provdala za Donalda Trumpa a manželé spolu vydrželi 15 let. Měli spolu tři děti a na rozvodu se domluvili v roce 1992.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…