Moskva prý hodnotí nové americké sankce s klidem

17.07.2014 6:15

Rusko hodnotí nově vyhlášené americké sankce "klidně a vyváženě", je přesvědčeno, že negativně ovlivní politické a hospodářské zájmy Spojených států. Ruským novinářům to v Moskvě řekl náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov. Reagoval na dosud nejtvrdší soubor protiruských sankcí USA, která ve středu vyhlásila americká vláda.

Moskva prý hodnotí nové americké sankce s klidem
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vlladimir Putin

"Žádný spěch, přistupujeme k tomu klidně a vyváženě," poznamenal ruský diplomat. Dodal, že "podobné akce poškodí zájmy USA a budou bránit dosažení politických a hospodářských cílů, které si Američané kladou". Spojené státy se zároveň snaží být vzorem pro Evropu a nuti evropské spojence, aby se přizpůsobili americkému chování, soudí Rjabkov.

Americké sankce zasahují klíčové ruské podniky, banky a zbrojovky a rovněž několik činitelů Kremlu, tajné služby a ruského parlamentu. Mezi postiženými osobami jsou i předáci samozvané Doněcké lidové republiky na východě Ukrajiny. Prezident USA Barack Obama v komentáři k sankcím prohlásil, že Rusko nepřijalo žádné kroky ke zmírnění napětí na Ukrajině a musí pochopit, že jeho jednání nezůstane bez následků.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…