Možná budeme mít ministra sportu. A bude to pan...

18.11.2013 11:22

Naklonit si na svou stranu sportovce a funkcionáře z oblasti sportu chce podle serveru e15.cz také předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Podle serveru je opět ve hře post ministra pro sport, kterým by mohl být Petr Hulinský, což by prý potěšilo i pražskou ČSSD.

Možná budeme mít ministra sportu. A bude to pan...
Foto: Archiv
Popisek: Zimní brusle, ilustrační foto

Post ministra bez portfeje, který by měl na starosti sport, by podle e15.cz mohl zastávat poslanec a vlivný člen pražské organizace ČSSD Petr Hulinský. Sobotka by si prý takovým krokem upevnil pozici a naklonil by si většinovou část pražské organizace, která dosud stála na straně jeho stranického rivala Michala Haška. O vzniku nového ministerského křesla budou rozhodovat potencionální vládní partneři, tedy ČSSD s ANO a lidovci.

Server e15.cz  píše, že důvodů pro vznik postu ministra sportu je více. Sportovci se svými organizacemi jsou vlivnou lobbistickou skupinou.  Plénum Českého olympijského výboru se schází v budově Centra pohybové medicíny, kliniky, do které prý tři sta milionů korun investoval Andrej Babiš. Centrála Agrofertu je odtud co by kamenem dohodil a miliardářova firma se letos stala novým oficiálním partnerem ČOV. Poskytovat peníze mu bude prý nejméně do konce roku 2016. Těmito informacemi server e15.cz dokazuje, že o přízeň sportovců stojí i další politici.

„Jsem optimista a věřím, že český sport bude mít v nové vládě důstojnější zastoupení. Je to věc, na kterou tlačíme,“ říká hlasitě předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. Stojí za ním prý i místopředseda ČOV a šéf České unie sportu, sociální demokrat Miroslav Jansta, který má mimo jiné blízko k prezidentu Miloši Zemanovi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…