Možná půjdeme do vlády, připustil v Partii šéf komunistů. A Pospíšil se upřímně zděsil

15.09.2013 18:42

Předseda Komunistické strany Čech a Moravy Vojtěch Filip dnes v diskusním pořadu televize Prima uvedl, že strana zvažuje účast v budoucí vládě. V případě, že by se komunistům podařilo vyhrát volby, bylo by to prý velmi pravděpodobné. Občanskou demokracii tato představa děsí.

Možná půjdeme do vlády, připustil v Partii šéf komunistů. A Pospíšil se upřímně zděsil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

"Záleží to na výsledku voleb. V tuto chvíli je to předčasná otázka," cituje slova Filipa on-line deník Týden.cz. "KSČM na druhou stranu nemá v úmyslu, pokud by nedostala dostatečnou důvěru, předvádět, že musí být v každém případě ve vládě," zdůraznil.

Ovšem na druhou stranu, pokud by se komunistům podařilo předčasné volby vyhrát, bylo by podle něj špatné, pokud by účast odmítli.

"Pro mě je to děsivá představa," komentoval případnou účast komunistů v budoucí vládě místopředseda ODS a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. "Na druhou stranu pro mě není rozdíl, jestli KSČM bude mít přímo svoje ministry anebo bude tichým společníkem vládní koalice a bude mít jiné klíčové posty, typu v ekonomických firmách patřících státu, v zahraničí a tak dále," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …