Mráz přichází z Kremlu! Miroslav Kalousek padá do mdlob, asi je to už zlé. No a mezitím Babiš...

30.11.2017 8:30

Zděšení nad možným obsazením ministerstva vnitra i nad novým šéfem bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny netají expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Mráz přichází z Kremlu! Miroslav Kalousek padá do mdlob, asi je to už zlé. No a mezitím Babiš...

„Nový ministr vnitra za ANO si jistě bude dobře rozumět s předsedou bezpečnostního výboru Kotenem za SPD. Mráz přichází... Z Kremlu,“ varuje Kalousek.

Varuje tak před nominací expolicisty Lubomíra Metnara do funkce ministra vnitra v Babišově vládě. Metnar byl v minulosti členem hnutí BOS, které ostře kritizuje EU a NATO, přičemž on sám prý takové názory nezastává.

Šéfem bezpečnostního výboru Sněmovny je pak Radek Koten. Jak o něm uvádí média, facebookový profil Kotena obsahoval odkazy na dezinformační weby. Poslanec byl také členem proruských skupin či skupin zaměřených proti NATO. 

Anketa

Považujete českou privatizaci 90. let jako celek za úspěšnou?

7%
93%
hlasovalo: 8936 lidí

Babiš však například Metnara chválí. Jak uvedl v dnešním vydání deníku Právo, Metnar je bezpartijním profesionálem, který celý život pracuje v policii a na vnitru už dělal náměstka. „Je to expert, který bude loajální státu,“ řekl. Metnar byl ve funkci za ministra vnitra Milana Chovance.

O jeho angažmá v BOS Babiš dle svých slov věděl. „Do hnutí ho natáhli policisté, ale když zjistil, že tam mají nějaké divné názory, tak raději v říjnu odešel. A to bylo předtím, než jsem ho oslovil. Jeho vysvětlení mi stačí,“ poznamenal Babiš. A sám Metnar včera týdeníku Respekt řekl, že vystupovat za současných okolností z EU a NATO by byl nesmysl.

V deníku Právo pak Babiš hovoří také o možném ministru zemědělství Jiřím Milkovi. „Pana Milka mi doporučila Agrární komora a různí experti. Je to podnikatel v zemědělství a zná potravinářství. Navíc se zbaví své firmy, aby mohl pracovat pro stát a bojovat za zájmy našich zemědělců,“ podotkl Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…