Mrtví. Naopak! Dan Landa vyslal dvě bomby

22.03.2021 14:11

Zpěvák Landa podpořil profesora Berana. S opatřeními vlády je to prý jinak. Nefungují a nechrání ty nejohroženější, zejména pak seniory. Veškerou práci musíme dle Berana soustředit na snížení úmrtí a na nic jiného. Landa pak ještě zapálil svíčku za oběti epidemie u svatého Václava. Prý i za ty, kteří se upálili nebo zastřelili.

Mrtví. Naopak! Dan Landa vyslal dvě bomby
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zpěvák Daniel Landa, zakladatel Blanického manifestu

Zpěvák Daniel Landa na svém facebooku sdílel vystoupení epidemiologa Jiřího Berana a ekonoma, proděkana Národohospodářské fakulty VŠE, Miroslava Ševčíka pro svůj Blanický manifest. S vládními opatřeními je to prý jinak, než jsme si doposud mysleli. „Vážení přátelé, byl jsem dnes pozván, abych vám ve videu vysvětlil, co je to základní princip v epidemiologii,“ začal přednášku Beran.

Anketa

Byl by Ivan Bartoš dobrý premiér?

1%
97%
2%
hlasovalo: 21204 lidí

„V epidemiologii vždy pracujeme s určitým konceptem. V něm je nějaká příčina, kterou může být infekční choroba, a nějaký následek, který se většinou objevuje ve vnímavé populaci. V současné epidemii je správný koncept ten, že příčinou všeho je covid-19, čili infekční nemoc. A jejím následkem není její šíření ani její nemoc, ale to, co musíme sledovat, je úmrtí na covid-19,“ vysvětlil profesor Beran.

„Čili úmrtí na covid-19 je následkem této choroby. A proto kdykoliv budeme dělat jakékoliv protiepidemické opatření, musíme ho vztahovat k tomu, jak nám snižuje počty úmrtí. To je základní koncept, základní ukazatel, ke kterému musíme vztahovat veškerou práci, kterou v této epidemii děláme,“ apeloval epidemiolog.

Ševčík na něj následně navázal s tím, že cílem všech opatření by mělo být snížení počtu mrtvých, kteří umírají s příznaky covidu-19. „Bohužel se ukazuje, že ta plošná opatření vyvolávají úplně něco jiného a dochází k růstu počtu mrtvých. Příznačné je, že po uzavření ekonomiky 5. října v loňském roce stoupl extrémně počet mrtvých během jednoho dne. To samé se událo během uzavření ekonomiky v prosinci, kde se pohyboval počet mrtvých těsně pod 200 osob. A uzavření ekonomiky v současné době ukazuje opět na nárůst mrtvých osob,“ řekl Ševčík s odkazem na data z Ministerstva zdravotnictví.

„Zdá se, že plošná opatření nefungují ve prospěch toho, aby ochránila životy té vnímavé populace, to znamená těch nejohroženějších, zvláště pak osob starších 65 let,“ uzavřel pak ekonom svojí úvahu. 

Ještě před tím Landa sdílel další video, kdy se spolu se svými přáteli vydal zapálit svíčku pod sochu svatého Václava na Václavském náměstí. „Sešli jsme se tady, abychom se pomodlili za lidi, kteří zemřeli následkem pandemie a nejenom následkem viru, ale i následkem nesprávných a chybných opatření, která dělají nekvalifikovaní lidé. Je to prostě smutný, že jsme se dostali do situace, kdy lidé neumírají jen následkem viru, ale i proto, že si sami berou život, ať už zastřelením nebo upálením,“ zaznělo ve videu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…