Mrtví na covid? Spletl jsem se, přiznal Flegr. Přidal novou hrozbu

22.11.2020 21:04

Micíkovo temné proroctví se nenaplňuje. Známý český bojovník proti koronaviru, vědec Jaroslav Flegr, se prý spletl. S covidem se to má údajně trochu jinak. Někteří mu za to nadávali a jiní naopak děkovali. Každopádně stále prý není co slavit.

Mrtví na covid? Spletl jsem se, přiznal Flegr. Přidal novou hrozbu
Foto: FB profil J. Flegra
Popisek: Profesor Jaroslav Flegr

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí

Flegr napsal status na svém facebooku. „Micíku, pokusy na lidech se dělat nemají, ale včera jsem to nedodržel. To když jsem tady na Facebooku vysvětlil, proč počty umírajících nestoupaly ještě měsíc poté, co byla zavedena protiepidemická opatření, tedy proč jsme kolem 20. 11. neměli 1 000 mrtvých denně, jak jsem v říjnu předpověděl. Vysvětlil jsem, že to bylo proto, že jsem v modelu počítal s průměrnou dobou od nákazy do smrti asi čtyři týdny a nezohlednil, že i když je průměr čtyři týdny, naprostá většina úmrtí nejspíš nastává do dvou týdnů po nákaze, část pacientů však přežívá podstatně déle než měsíc.“

„Post si přečetlo přes 60 tisíc lidí. Někteří se mi za chybu posmívali, někteří mi nadávali, že jsem lidi zbytečně vyděsil, a dožadovali se omluvy. Někteří mi naopak děkovali, že jsem svou pesimistickou předpovědí občany i instituce dostatečně vyděsil, a donutil je tak dodržovat/zavést protiepidemická opatření,“ pochválil sám sebe vědec.

Podle vědce to ale stále není konec. „Nikdo, Micíku, vůbec nikdo si nevšiml, že není vůbec co slavit. Ty tisíce lidí nakažených před zavedením opatření totiž zemřou stejně, jen to bude rozloženo do mnohem delšího období. Ach jo. Fakt si nemyslím, že byl dobrý nápad rušit povinnou maturitu z matematiky,“ povzdechl si.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…