Mrtví vylézají z hrobů a sdružují se. ODA, Bursík... Ondřej Neff nevěřícně zírá, kdo všechno se letos chystá kandidovat

14.07.2017 15:06

Novinář Ondřej Neff se ve svém komentáři pro web Neviditelný Pes pustil do zhodnocení aktuální předvolební scény. A zřejmě je podle něj opravdu zle, protože „mrtví vylézají z hrobů a dokonce se sdružují“. Tak ironicky hodnotí Neff nově vzniklé dohody o spolupráci rozličných stran. Dokonce to podle něj vypadá jako píseň Thriller od Michaela Jacksona.

Mrtví vylézají z hrobů a sdružují se. ODA, Bursík... Ondřej Neff nevěřícně zírá, kdo všechno se letos chystá kandidovat
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

„Takto vylezla z hrobného přítmí ODA se sloganem, který připomíná píseň Ca ira francouzských hrdlořezů z doby revolučního teroru 1790 a výše,“ zahajuje Ondřej Neff svůj dnešní komentář pro Neviditelného Psa. Podle Neffa se ale „připotáceli i další zombie“. Jedním z nich je prý i „Bursíkův podnik LES. Pamatujete?“ „Zelený Bursík se dostal na křídlech tvůrců veřejného mínění do Sněmovny, odtud Zelení vypadli jak čert z elektriky v důsledku svých sektářských svárů a sdružení LES bylo jedním z pozůstatků této taškařice,“ píše Neff.

OFICIÁLNÍ VIDEOKLIP K PÍSNI THRILLER OD MICHAELA JACKSONA:

 

V roce 2013 se pak LES podle Neffa pokusil „přilísat“ k lidovcům a „v následných evropských volbách jim chybělo pár hlasů do pěkného úspěchu půl procenta“. Lidovci mají podle Neffa letos „dolísáno“. „A tak se Bursík obrátil k TOP 09, od nichž se odlísali Starostové. No a tumáš, čerte, kropáč, podle všeho uspěli,“ píše Neff. „Na vážkách je ale slísnutí lidovců se Starosty,“ dodává. „Tady už nejde o podporu, tady jde o koalici s potřebou získat deset procent ve volbách.“

Obyvatelé politického akvária žijí podle Ondřeje Neffa v„iluzi, že volič je bytost bez dechu sledující zákruty jejich piruet“. „Volič ale sleduje politickou scénu optikou půllitru piva, a i to ještě periferním viděním při sledování fotbalového zápasu. Když volič náhodou zahlédne politické zpravodajství a vezme ho do vědomí, zjistí, že TOP 09 je cosi v Parlamentu s podporou Starostů,“ píše. Vědci podle Neffa zatím „nezjistili, kolik procent voličů vzalo na vědomí, že Starostové už s TOP 09 nepečou a že to označení TOP 09 s podporou Starostů je tradiční, již překonané označení“.

Podle Neffa je mezi lidovci „rozumný muž“ Jiří Čunek, „který nabádá k odstoupení od toho nesmyslu“. „Starostům nabídl partnerství pirát Ivan Bartoš. Taky by se nedostali do Parlamentu, ale aspoň by se o nich psalo v novinách v pozitivním duchu. A lidovci?“ táže se Neff.

Podle Neffa se předseda strany Pavel Bělobrádek „bezpochyby obává, že zařazením zpátečky by se vystavil posměchu“. „To by se jistě stalo. Dva dny bychom se my pisálkové cvičili v ironických šplechtech. Ale na výsledku voleb by to změnilo pramálo,“ píše ironicky Neff. „Lidovci by se podle něj do Parlamentu dostali, neboť lid obecný ví, že lidovci do Parlamentu patří, protože v něm byli vždycky. A Starostové se tam dostanou jen jako přílepek, protože starosta má sedět doma na radnici, a ne jezdit do Prahy mlátit prázdnou slámu,“ uzavírá svůj komentář.
 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…