Mrtvoly se hromadí: Organizoval Antimajdan, táhl to s Janukovyčem. Večer ho v Kyjevě našli mrtvého

16.04.2015 6:55

V Kyjevě byl přímo ve svém domě nalezen zastřelený Oleg Kalašnikov, někdejší poslanec za Stranu regionů a blízký spolupracovník bývalého prezidenta Viktora Janukovyče, toho času uprchlého v Rusku. Jedná se během posledních dvou měsíců již o šestou záhadnou smrt v okolí bývalého prezidenta.

Mrtvoly se hromadí: Organizoval Antimajdan, táhl to s Janukovyčem. Večer ho v Kyjevě našli mrtvého
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezidenti Viktor Janukovyč a Miloš Zeman

Oleg Kalašnikov byl v éře prezidenta Janukovyče místopředsedou parlamentu a místopředsedou jeho Strany regionů. Na konci roku 2014, kdy se začalo rozmáhat majdanské hnutí, organizoval akce na podporu prezidenta Janukovyče, nazývané Antimajdan. Ve středu večer byl v svém domě nalezen zastřelený.

Ukrajinský ministr vnitra oznámil, že bývalý poslanec Kalašnikov byl nalezen mrtvý a příčinou smrti byla zjevně střelná zranění. Není doposud jasné, zda se jednalo o vraždu nebo sebevraždu, neboť vyšetřování bylo teprve zahájeno.

Jak připomíná prestižní britský deník The Guardian, jedná se již o šestou smrt osoby z blízkého okolí bývalého prezidenta během posledních dvou měsíců. Další prestižní deník The Telegraph rovnou píše o „tajemných sebevraždách“ kolem Janukovyče. Na začátku roku spáchali sebevraždu čtyři regionální politici ze Strany regionů, následováni na začátku března třemi prominentními poslanci. Na vrcholu všeho je ale březnová smrt Janukovyčova syna Viktora, který rovněž uprchl do Ruska, kde ale utonul poté, co se pod jeho vozem prolomil led na Bajkalském jezeře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …