Mrtvý komisař u voleb. Není to ojedinělé, říká náměstek ministra

03.10.2020 7:14

Ještě dnes do 14 hodin mohou lidé odevzdávat své hlasy v krajských a senátních volbách. Jak píše server iDnes.cz, ani tyto volby se neobešly bez problémů. V Moravskoslezském kraji existuje podezření, že lidé k volbám byli mimo jiné sváženi; v Lounech došlo ke smutné události, kdy jeden volič zemřel.

Mrtvý komisař u voleb. Není to ojedinělé, říká náměstek ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

70letý muž zemřel v Lounech přímo ve volební místnosti. Došlo k náhlé zástavě oběhu. Nejprve se snažili dát první pomoc laici, následně přijela záchranná služba, muži však již pomoci bohužel nebylo. Podle náměstka ministra vnitra Petra Mlsny nejde o ojedinělou věc, vloni například de jeho slov zemřel jeden z členů komise při cestě k volbám.

Policie prošetřuje také údajné uplácení voličů, a to s největší pravděpodobností v Havířově. Jak uvedl policejní mluvčí René Černohorský, karvinští kriminalisté spolu s kolegy ze speciální pořádkové jednotky prověřují poznatky k možnému narušení regulérnosti voleb na Karvinsku. Někdo měl údajně lidem vyplácet peníze za volbu konkrétního politického subjektu. 

Celou věc nahlásila jedna ze zapisovatelek, která si všimla, že před volební místností je větší počet lidí. V Moravskoslezském kraji pak mohlo dojít také ke svážení voličů organizovaně, i to řeší policie. Informoval o tom náměstek ministra Mlsna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

281 miliard za zelené zdroje. Nenasytné Německo. Sabotáž z EU. Nad fakturou za elektřinu

13:20 281 miliard za zelené zdroje. Nenasytné Německo. Sabotáž z EU. Nad fakturou za elektřinu

Investice do naší sítě tak, aby unesla zelené obnovitelné zdroje, budou do roku 2030 činit 281 milia…