Msta. Proč až teď, Ištvane, brání se svému obvinění Petr Nečas

12.02.2014 6:41

Bývalý premiér a šéf ODS Petr Nečas byl obviněn z podplácení v takzvané kauze trafik pro exposlance občanské demokracie. Nečas ve svém vyjádření pro server Reflex.cz ke svému obvinění říká, že policie nemá žádná nová zjištění a pouze se mstí a snaží se zakrýt neadekvátní kroky, které vedly k pádu jeho vlády.

Msta. Proč až teď, Ištvane, brání se svému obvinění Petr Nečas
Foto: Radim Panenka
Popisek: Samotný výslech trval jen krátce. Nečas odmítl vypovídat

Anketa

Co říci k obviněnému Petru Nečasovi?

hlasovalo: 16191 lidí

„Toto obvinění jsem očekával. Je to účelový a politicky motivovaný krok, který potvrzuje, že se od počátku jedná o politický proces. Žádná dohoda o odstoupení tří bývalých poslanců výměnou za funkce ve státních firmách nikdy učiněna nebyla a policie nemá a ani nemůže mít pro to důkazy. Z textu obvinění je navíc zřejmé, že policie i státní zastupitelství směřují ke kriminalizaci politické scény," odpověděl expremiér Petr Nečas na dotaz serveru, jak své obvinění hodnotí.

Podle Nečase je kriminalizováno i jednání kongresu ODS v listopadu 2012 a jde o bezprecedentní útok na ústavní systém naší země, který je založený na demokratické soutěži politických stran.

Nečas si klade otázku, proč obvinění tedy přišlo až nyní

Protože skutečnosti uvedené v obvinění jsou policii a státnímu zastupitelství známy už více než osm měsíců, klade si Nečas otázku, proč státní zástupce Ivo Ištvan stáhnul svoji žádost o jeho vydání a proč nebyl obviněn už v minulosti.

Jedinou novou věcí, která doposud nebyla známá, je podle expremiéra fakt, že 24. ledna podal na Generální inspekci bezpečnostních sborů trestní oznámení na Roberta Šlachtu, ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, v němž poukazuje na podezření, že se Šlachta dopustil několika trestných činů.

„Obvinění jsem očekával a považuji ho za odvetu proti mé osobě za podané trestní oznámení a za tvrdou kritiku postupu ÚOOZ. Je to zoufalá snaha vedení ÚOOZ a Vrchního státního zastupitelství v Olomouci dodatečně odůvodnit naprosto nestandardní a neadekvátní kroky, které vedly k destabilizaci politické situace, pádu vlády a vychýlení ústavního systému státu. Obvinění potvrzuje skutečnost, že v naší zemi je kriminalizována politika," prohlásil Petr Nečas pro Reflex.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…