Můj bože! Romský předák vynadal v novinách příznivcům Miloše Zemana

26.09.2016 9:16

Předseda Společenství Romů na Moravě Karel Holomek se ve svém dnešním komentáři v Lidových novinách obul do prezidenta Miloše Zemana. Jak řekl úvodem, nesnáší ho. „Jeho občasné výlevy pokládám za nehodné hlavy státu a jen stěží mu občas přiznávám i dobré momenty. Mohl by mi být zcela lhostejný, tak jako spoustě lidí, ale nejde to. Má totiž ze svého piedestalu obrovský vliv, podle mne zcela negativní. A k tomu člověk lhostejný být nemůže,“ podotkl Holomek.

Můj bože! Romský předák vynadal v novinách příznivcům Miloše Zemana
Foto: ReproFoto: webtv.un.org
Popisek: Prezident Miloš Zeman v OSN

Podle Holomka je například neomalené a drzé, když prezident tvrdí, že je prezidentem celého národa zvoleným ve veřejné volbě. Volila ho, jak uvádí, třetina voličů oprávněných volit. „Kde jsou ti ostatní? A co si oni myslí?“ zmínil. Nikdy by si však dle svých slov nedovolil ty, kteří Zemana volili, nazvat ubožáky, jak to učinila demokratická kandidátka Hillary Clintonová vůči voličům republikánského rivala Donalda Trumpa.

„Odmítám generální zevšeobecňování, a když mi tohle vadí u jiných skupin, například u Romů, nemohu na takový způsob hodnocení přistoupit. Ti lidé mají nepochybně legitimní právo na svůj názor. Ale když se ptám: Proč podporujete Zemana? To se vám zamlouvá? Odpověď zní: Nevidím nikoho jiného, kdo by to mohl dělat. Můj bože!“ pozastavil se Holomek.

Anketa

Bez Evropské unie bychom chcípli hlady, myslí si Karel Schwarzenberg. Má pravdu?

2%
98%
hlasovalo: 8768 lidí

Závěrem pak podotkl, že lidé jsou často líní, aby se snažili získat co nejvíce informací. „Kde je záruka, že si člověk může myslet, že má pravdu? Není-li totální narcis přesvědčený o své neomylnosti, musí si takovou otázku položit,“ dodal se slovy, že jistoty žádné nejsou. 

„Názor vytvářejí politici. Ty je nejvíce slyšet. Kulturní a morální autority jsou slyšeny jen málo, a už vůbec ne skupinou těch, kteří si názor dělat nechtějí. Skupina těch, kteří si nedají práci s tříbením svých názorů, tu bude vždy a bude vždy polem neoraným, na které zasazují své sémě nezdravých plodů ti, kteří těchto plodů zbaběle užívají. Snažme se, aby tato skupina byla co nejmenší. Víc se s tím asi dělat nedá,“ uzavřel Holomek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…