Müllerová je populistka, útočí Škromach. Proč zvyšuje minimální mzdu zrovna před volbami?

22.03.2013 20:12

Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) se na sociální síti Facebook vysmál snaze ministryně práce a sociálních věcí Ludmile Müllerové (TOP 09), která oznámila, že na jednání tripartity hodlá předložit návrh na zvýšení minimální mzdy o pět set korun. Podle Škromacha je to populistické.

Müllerová je populistka, útočí Škromach. Proč zvyšuje minimální mzdu zrovna před volbami?
Foto: rep
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

"ČSSD zvyšovala minimální mzdu každý rok, někdy i dvakrát. Pravicové vlády ani jednou, pokud nepočítám 50 Kč v roce 2007. Zvýšení minimální mzdy o 500 Kč je správné, byť nedostatečné. A po osmi letech nezvyšování to udělat půl roku před volbami určitě není žádný populismus," poznamenává ironicky senátor.

ČSSD, která na svém ostravském sjezdu opakovaně deklarovala připravenost k převzetí moci po případných vítězných volbách, slíbila, že by chtěla minimální mzdu dostat na hladinu dvanácti tisíc korun. Stojí také za připomenutí, že nejsilnější vládní strana ODS návrh Müllerové kritizovala a odmítá ho podpořit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…