Multifunkční Adriana. Pražská primátorka si sedá do dalších a dalších komisí

12.05.2015 16:25

Hlavní město má vyjednávací tým, který má mandát jednat se společností EMS o narovnání vztahů a vyřešení sporných nároků vznesených ze strany této společnosti. Jeho členy jsou mimo jiné zástupci magistrátu, Dopravního podniku a městské akciové společnosti Operátor Opencard.

Multifunkční Adriana. Pražská primátorka si sedá do dalších a dalších komisí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

„Tato městská rada se zavázala, že bude se společností EMS o jejích sporných nárocích jednat a to také plní. Nyní máme složení vyjednávacího týmu potvrzené rozhodnutím rady a můžeme tedy vyjednávání otevřít,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová. Kromě ní je v komisi i Petr Dolínek, člen ČSSD, který doposud nenavrhnul jediný konkrétní krok vůči Opencard, dále Ondřej Felix, IT úředník magistrátu anebo Lukáš Duffek, zástupce advokátní kanceláře.

Společnost EMS podala 14. dubna 2015 Obvodnímu soudu pro Prahu 1 návrh na nařízení předběžného opatření, podle kterého by společnosti EMS byla uložena povinnost poskytovat služby prevence, obnovy, zdokonalování a rozvoje systému Opencard, přičemž Praha by jí od května musela měsíčně platit 2.745.680 korun jako úhradu za poskytování servisních služeb systému Opencard. Soud tento návrh zamítl.

Svůj krok zdůvodnil především tím, že se společnost EMS domáhá vydání údajného bezdůvodného obohacení ze strany Hlavního města Prahy, jehož se však může domáhat pouze podáním žaloby a soud nemůže předjímat rozhodnutí ve věci samé. Současně není možné do budoucna stanovit peněžité plnění, protože není jisté, že společnost EMS bude v budoucnu servisní služby poskytovat. Pokud chce v současné době EMS služby poskytovat dobrovolně, nic jí v tom nebrání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…