Multifunkční ódéesák. Za funkce od obce až po parlament si přijde na 135 tisíc měsíčně

25.10.2016 16:47

Poslanec ODS Vladislav Vilímec bude sedět na několika židlích najednou. Kromě toho, že působí v Poslanecké sněmovně jako zákonodárce, je místostarostou Kdyně a teď navíc zasedne v čele jednoho z výborů v zastupitelstvu Plzeňského kraje. Dá se to stihnout? Politik je přesvědčen, že ano. A svou práci si také nechá zaplatit.

Multifunkční ódéesák. Za funkce od obce až po parlament si přijde na 135 tisíc měsíčně
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Vladislav Vilímec

„Dá se sedět na třech židlích zároveň? Podle některých politiků ano. Zřejmě už brzy se mezi ně zařadí poslanec a uvolněný místostarosta Kdyně za ODS Vladislav Vilímec, který má namířeno do čela výboru zastupitelstva Plzeňského kraje. Spolu s platem zákonodárce a místostarosty bude brát 135 tisíc hrubého měsíčně,“ píše deník Právo.

Vilímec deníku potvrdil, že tyto tři funkce opravdu zastane. Post uvolněného šéfa výboru pro investice a správu majetku poslanci polepší na platu. Ve své nové funkci bude podle všeho pobírat tolik jako poslanec, pokud do platu nezahrnujeme příplatky. Hrubý plat poslance bez příplatků činí 56 tisíc. Jako šéf krajského výboru si přijde na dalších 57 tisíc korun. Jako místostarosta bude mít dalších 22 tisíc.

„Pokud člověk kandiduje ve volbách, nemůže se pak postavit bokem k zodpovědnosti. Činnost musíte vykonávat nehledě na to, jestli jste uvolnění nebo neuvolnění. Zatím to neřeším, může se stát, že budu neuvolněným místostarostou ve Kdyni,“ zdůvodnil politik.

Obratem dodává, že je v politice 26 let a ví, co to obnáší. Ví, že je to práce na 24 hodin denně. Jako politik si chce uchovat propojení nejvyšších pater politiky s komunální politikou. Řada zákonodárců prý tuto vazbu nemá a Vilímcovi je to líto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…