Multikulturalismus selhává. Šéf ODS Fiala si nebere servítky a mluví o radikálech

08.09.2014 20:59

Předseda ODS Petr Fiala v rozhovoru pro server iDnes.cz jasně prohlašuje, že multikulturní společenské koncepce selhávají. Kdo chce v Česku žít, měl by respektovat naše tradice. Ukazuje se totiž, že děti imigrantů se do společnosti nezačleňují ani ve druhé či třetí generaci. Fiala v této souvislosti důrazně varuje i před radikály z Islámského státu.

Multikulturalismus selhává. Šéf ODS Fiala si nebere servítky a mluví o radikálech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Ukazuje se, že řada dobře myšlených multikulturních koncepcí úplně selhala. Myslím, že bychom neměli opakovat chyby a jít touhle cestou, zvláště když těchto lidí u nás bude přibývat. Já v tomhle směru jsem dost na straně těch, kteří říkají: Chraňme naše tradice, naši kulturu, a jestli s námi chce někdo žít, tak ať to respektuje“ říká v rozhovoru Fiala.

Na druhé straně zdůrazňuje, že například problém nošení muslimských šátků zřejmě nebude tak velký, jak se může zdát z prostoru, který tomu věnují média. Podle předsedy ODS existují podstatnější problémy, a to je otázka Islámského státu, neboť se ukazuje, že existuje určité napojení na muslimské komunity v řadě zemí. A radikálové dávají jasně najevo, že se nehodlají hned tak někde zastavit. Tohle by nás mělo děsit, míní Fiala. Zároveň upozorňuje, že nedělá rovnítko mezi vyznavači islámu a islámskými radikály.

Fiala apeluje na vládu, aby Česká republika přiložila výrazně ruku k dílu, pokud se další státy rozhodnou proti Islámskému státu zakročit. Kabinet by neměl přehlížet ani zprávy tajných služeb, které mohou informovat o případné radikalizaci některých skupin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…