Musíme doplnit stavy, tvrdí pověřený šéf policie Tuhý

09.03.2014 8:01

Náměstek policejního prezidenta Tomáš Tuhý je jedním z kandidátů na post šéfa policie. Od začátku března má po odchodu Petra Lessyho na starost řízení policie. Pokud se stane novým prezidentem, chce pokračovat v práci Martina Červíčka. Rád by také, aby policie co nejdříve přijala nové členy. Řekl to v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Musíme doplnit stavy, tvrdí pověřený šéf policie Tuhý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní nášivka

Podle Tuhého policie za uplynulé období doznala klidnějších změn a dostala se do lepší kondice. Chtěl by proto v takovém trendu pokračovat. Prozatím se ale zaměří na udržení stabilního chodu policie. „Nebudeme tedy plnit nějaké mimořádné úkoly, budeme vycházet z bezpečnostní situace a například se budeme zaměřovat na běžné ekonomické záležitosti,“ vysvětlil.

Letos musí dojít k doplnění stavů policistů

Tuhého prý kontaktuje řada kolegů, kteří jeho směřování schvalují. V rozhovoru zatím ale jednoznačně neřekl, zda bude na policejního prezidenta kandidovat. Počká prý na vypsání výběrového řízení a na podmínky, které stanoví ministr vnitra.

„Bude důležité, aby i v tomto roce došlo k doplnění početních stavů. Naším úkolem je, aby se policisté co nejdříve vyškolili a objevili v ulicích. Proces jejich výchovy trvá téměř rok a to je ten čas, který potřebujeme zkrátit,“ míní Tuhý. Rád by také navýšil některé platy.

Rekonstrukce ÚOKFK je na místě

Pověřený šéf policie také čeká na jednání mezi ministerstvy vnitra a financí ohledně zefektivnění vyšetřování korupce a finanční kriminality. „Chceme nastavit efektivnější způsob odhalování této problematiky. Myslím si, že takováto rekonstrukce našeho útvaru, kde by vyčleněná část pracovníků měla tuto problematiku na starosti, je na místě,“ myslí si Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …