Musíme se postarat o naše české chudé, říká nový eurolídr Úsvitu. A pokud tomu říkáte xenofobie, tak...

13.05.2014 14:55

Úsvit přímé demokracie se snaží rychle oklepat z nuceného vyškrtnutí advokátky Kláry Samkové z kandidátky do Evropského parlamentu. Ta byla jedničkou hnutí, nicméně vedení Úsvitu po zveřejnění informací o podvodu spáchaném na České spořitelně Samkovou z kandidátky raději odstranilo. Její nástupce Roman Škrabánek se snaží zachránit, co se dá. V úterý odpovídal na otázky čtenářů serveru Novinky.cz.

Musíme  se postarat o naše české chudé, říká nový eurolídr Úsvitu. A pokud tomu říkáte xenofobie, tak...
Foto: archiv, tan
Popisek: Roman Škrabánek

Hnutí Úsvit přímé demokracie založilo svoji volební kampaň mimo jiné na kritice přistěhovalectví. A právě na tuto problematiku cílilo svoje dotazy nejvíce čtenářů.

„Nespasíme chudé z celé planety. Na to prostě nemáme a úkolem nás je postarat se v prvé řadě o potřebné ve vlastní zemi. Pokud této povinnosti říkáte xenofobie, pak ano - jsme xenofobové. A kéž by nás bylo co nejvíc,” reagoval Škrabánek na dotaz spojující rétoriku hnutí vůči imigrantům s xenofobií.

Prioritou k prosazení na půdě Evropského parlamentu by pak pro něho byla nulová tolerance k nelegální imigraci a také docílení toho, aby sociální dávky cizincům v rámci Evropské unie vyplácela mateřská země. Zařadil se rovněž po bok ostatních českých euroskeptiků, když odmítl prohloubení integrace, bankovní i měnovou unii.

Lídr kandidátky Úsvitu Roman Škrabánek je český podnikatel, ekonom, prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA), člen Boardu a Fiscal Committee evropské asociace ECTAA (organizace sdružující národní asociace členských zemí EU). V listopadu 2013 zastupoval Českou republiku na prvním světovém summitu prezidentů národních asociací ve španělské Cordóbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…