Musíš to z ní vytáhnout... Rittigovi pustili u soudu další odposlechy ke kauze Nagyová

30.05.2016 16:45

Podnikatel Ivo Rittig opět stanul před soudem v kauze bývalé vrchní šéfky kabinetu premiéra Jany Nečasové. Na odposleších totiž byla zachycena jeho schůzka s advokáty Davidem Michalem a Tomášem Jindrou, na které se bavili o Nečasové a BIS. Informuje Aktuálně.cz.

Musíš to z ní vytáhnout... Rittigovi pustili u soudu další odposlechy ke kauze Nagyová
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Ivo Rittig se společně se svými advokáty Davidem Michalem a Tomášem Jindrou dnes dostavil k Městskému soudu v Praze, jelikož jsou podezřelí z úniku informací BIS. Proti tomuto nařčení se všichni ohradili, předseda senátu Petr Novák však nechal pustit záznamy hovorů z hotelu Ventana, kde proběhla schůzka Rittiga s právníky.

„Musíš to z ní vytáhnout. Musíš říct, musíme to vědět, co se děje,“ zněl Rittigův hlas z nahrávky. Podnikatel také vyjádřil obavy z možných odposlechů a dodal, že má „trochu strach“ z toho, co o něm píše BIS.

„Ty vole, já jsem úplně z toho v pr...,“ řekl. „Já se bojím, aby to nebylo něco fatálního.“

Následně však vyšlo najevo, že o zprávě BIS věděl Rittig od bývalého ministra zemědělství Petra Bendla. „Žádného trestného činu vyzvídání utajovaných informací jsem se nedopustil,“ řekl Rittig a po vyslechnutí nahrávky dodal, že ani žádné informace neměl a po nikom nechtěl.

Rittig se pokusil odposlechy napadnout, jeho žádosti soudce vyhověl jen částečně. Ohradila se proti nim však i Jana Nečasová, která uvedla, že tou dobou byla již ve vážném vztahu s Petrem Nečasem a nepřála si ho nijak ohrozit. „Nikdy jsem žádné informace nevynášela,“ řekla.

Zároveň však zmínila vztah mezi Bendlem a Jindrou. Advokát byl v době Bendlovy funkce jeho poradcem. To vidí žalobci jako Rittigovu snahu udržet si vliv v resortu. Na nahrávce je zmíněn i samotný Bendl, avšak pouze v telefonickém rozhovoru, kdy je slyšet jen Rittiga.

„Samozřejmě je tam spousta věcí nasbíraných, trošku mám podezření, že nám něco, vole, že to má souvislost s penězi, že teď se blíží účtování, tak. Já si myslím, že to je takové varování pro nás a pro Bendla,“ řekl Rittig do telefonu Jindrovi.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…