Muslim popřál křesťanům veselé Velikonoce a ubodali ho. Případ má děsivou dohru

10.04.2016 7:14

Server britského bulvárního deníku The Sun na konci března přinesl informace o muslimském prodavači z novinového stánku ve skotském Glasgow, jenž byl ubodán jen pár hodin poté, co popřál křesťanům veselé Velikonoce. Jeho příběh má podle The Sun děsivou dohru.

Muslim popřál křesťanům veselé Velikonoce a ubodali ho. Případ má děsivou dohru
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Taxikář Tanveer Ahmed se přiznal, že ubodal oblíbeného obchodníka Asada Shaha. Prý proto, že se povyšoval na úroveň Proroka Mohameda. Hrozivé je, že na podporu vraha vznikla skupina na sociální síti Facebook. Pravděpodobný zabiják je na ní líčen jako bojovník za čistotu islámu. Dostal stovky„lajků“.Stránka vznikla týden poté, kdy pobodaný obchodník z trafiky zemřel.

Taxikář byl na stránkách označen jako Ghazi, což je titul pro muslimské bojovníky, či vítěze. Asad Shah se řadil do muslimské odnože Amhadiyya, což je umírněná skupina, která odmítá násilí a prosazuje dialog mezi náboženstvími. Někteří muslimové ale tuto skupinu považují za odpadlickou. V Pákistánu mají její stoupenci dokonce zakázáno sami sebe nazývat muslimy.

Ahmad Karim, provozovatel amhadiyyjského webu ahmedi.org varoval, že by stránka podporující vraha měla být odstraněna. Jinak se z Tanveera Ahmeda stane celebrita. „Lidé říkají, že odvedl dobrou práci, udělal dobrý skutek a zachránil integritu Proroka Mohameda,“ upozornil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…