Muslim v USA dostal v den inaugurace Donalda Trumpa do schránky tento vzkaz od souseda

22.01.2017 11:25

Hend Amry, podle fotografie na Twitteru muslimka, zveřejnila dopis, který podle jejích slov dostal její strýc v Ohiu po inauguraci Donalda Trumpa prezidentem USA.

Muslim v USA dostal v den inaugurace Donalda Trumpa do schránky tento vzkaz od souseda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

„Milí sousedé, dnes začíná nová etapa pro naši zemi,“ píše se v dopisu. „Bez ohledu na to, co se stane, prosím, vězte, že je stále mnoho lidí, kteří budou bojovat za vaše právo praktikovat vaši víru, abyste mohli dál žít své životy bez diskriminace,“ píše se dál. „Jste vítáni v našem sousedství, a pokud něco potřebujete, prosím, zaklepejte na dveře,“ zakončuje psaní. 

  • Původní text ZDE

Američtí muslimové přitom příchod Trumpa vyhlíželi s obavami. Nevědí totiž, co od něj čekat. V předvolební kampani Trump tvrdil, že muslimům z rizikových zemí nedovolí vstoupit na půdu Spojených států. Faktem je, že odcházející prezident Barack Obama poněkud ztížil Trumpovi situaci, když zrušil národní bezpečnostní registrační systém, jehož prostřednictvím bylo možné dohledat radikální muslimy ve Spojených státech.

Ředitel odnože Amnesty International ve Spojených státech Naureen Shah tak má například strach, že spolu s Trumpem se do USA vrátí diskriminace, vrátí se doba, kdy si někteří Američané budou rovnější než jiní. Obdobné časy už západní velmoc pamatuje, a to za druhé světové války, kdy byly v internačních táborech drženy tisíce Američanů, kteří měli japonské předky. Existovala zde obava, aby tito Američané nespolupracovali s nepřítelem. 

„Lidé jako já – Američané s muslimskými jmény a původem z muslimských zemí – mají strach, že budou sledováni nebo jim bude znemožněno vrátit se do země kvůli tomu, kdo jsou. Lidé – Afroameričané, židovští Američané, muslimští Američané, imigranti, kteří prožili většinu svého dospělého života v USA, odjeli na dovolenou a po návratu si vyslechli mnoho výhrůžek, čelili obtěžování, a dokonce i násilnostem ze strany spoluobčanů, kteří věří, že jim výsledek voleb dal právo projevit svou nenávist,“ popsal Naureen Shah.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…