Muslima ve Švédsku vyhodili z práce, nepodával ruce ženám. Teď to žene k soudu

23.07.2016 10:11

Muže muslimského vyznání propustilo jihošvédské město Helsingborch ze zaměstnání kvůli tomu, že při pozdravu odmítal podat ruku ženským kolegyním. On nyní město žaluje. Píše o tom server iDnes.cz na základě informací portálu The Local.

Muslima ve Švédsku vyhodili z práce, nepodával ruce ženám. Teď to žene k soudu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Hlídka nedaleko linie bojů s Islámským státem

Zaměstnavatel vyhodnotil mužův čin jako diskriminační. Proto se s pracovníkem rozloučil. „Jsme pro rozmanitost. Lidé mohou věřit v cokoli, ale to neznamená, že budou diskriminovat. Stavíme se za hodnoty rovnosti,“ uvedla radní Maria Winbergová s tím, že kolegyně muže se cítily diskriminovány. Ocenila také přístup jeho někdejšího šéfa, který našel odvahu a postavil se za princip rovnosti.

Původní text ZDE

Propuštěný muž uvedl pro televizi SVT, že je praktikující a zbožný muslim a chce následovat své náboženství. „Nejsou to jen muži, kdo nechce ženám podat ruku, jsou zde také ženy, které si nechtějí potřást pravicí s muži,“ uvedl.

Ve Švédsku rozhodně nejde o první podobný případ – jeden řešila například policie ve vlastních řadách, ze stejných důvodů odstoupil také politik Zeleých Yasri Khan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…