Muslimce se v Berlíně nelíbil obchod s oblečením. Tak si došla pro posily a zmlátily prodavačku

09.09.2017 19:54

Německá média informují o dalším z mnoha případů, které příliš nevypovídají o údajné toleranci islámu. Tentokrát to podle deníku Bild naštěstí skončilo „jen“ pár modřinami a vytahanými vlasy.

Muslimce se v Berlíně nelíbil obchod s oblečením. Tak si došla pro posily a zmlátily prodavačku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Ministr financí Wolfgang Schäuble letos v květnu na rozhlasové stanici Deutschlandfunk konstatoval, že islám je tolerantní a křesťané i příslušníci ostatních náboženství by se v tomto ohledu mohli od muslimů učit. Blízký spojenec kancléřky Merkelové za svá slova sklidil od nemalé části německé společnosti značně negativní ohlasy. Aktuální případ z berlínské přistěhovalecké čtvrti Neukölln, kde došlo k velmi ostré výměně názorů kvůli...dámskému spodnímu prádlu.

Jak vypověděla čtyřicetiletá prodavačka Rania Abu El-A , do obchodu s erotickým prádlem a dalším muslimským oblečením vstoupila muslimka zahalená od hlavy až k patě, která nemohla překousnout, co viděla ve výloze. „Spodní prádlo a šátky se nehodí podle muslimského přesvědčení nabízet dohromady,“ stěžovala si dle prodavačky žena v nikábu, která ji vyzvala, aby lehce erotické prádlo z nabídky stáhla.

Když to prodavačka s kořeny v oblasti Blízkého východu, odmítla, vypukla prudká hádka v němčině i arabštině. Rozezlená muslimská zákaznice poté obchod opustila, ale za několik minut se vrátila společně s dalšími dvěma muslimkami. Tentokrát již neproběhla žádná bouřlivá diskuse, ale došlo rovnou k napadení. Dle výpovědi čtyřicetileté prodavačky s ní tři zahalené ženy třásly, tahaly ji za vlasy, bily ji pěstmi a tlačily na pult.

Prodavačka utrpěla několik modřin nad pravou lícní kostí a dalších odřenin. Když tři neznámé útočníce dostatečně ukojily své náboženské přesvědčení, z obchodu utekly. Vystrašená žena ihned zavolala policii, které se však muslimské útočnice nepodařilo chytit. Jedna z nich však na místě ztratila mobilní telefon a rukavice a prodavačka si povšimla, že další z vykutáleného tria „strážkyň islámské čistoty“ měla tetování.

K incidentu došlo již před čtrnácti dny, ale německá média o něm informovala až tento týden. Jak již bylo zmíněno, obchod s muslimskou módou leží ve čtvrti Berlína Neukölln, kde tvoří přistěhovalci ze třetích zemí světa více než čtyřicet procent tamního obyvatelstva a o podobně násilně konflikty tam není nouze. Loni zde například došlo k mediálně hojně propíranému sražení německé ženy ze schodů gangem přistěhovalců ve stanici podzemní dráhy. O několik týdnů později zase skupinka mladých syrských „inženýrů“ zapálila bezdomovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…