Muslimka udušena, její děti utopeny! V bývalém domě světově uznávaného hudebníka došlo k děsivým vraždám

30.06.2017 11:16

Britský deník Daily Mail píše o vyvraždění muslimské rodiny v Liverpoolu. Pachatelem je třicetiletý muslimský přistěhovalec, který udusil svoji manželku a jejich dvě děti poté utopil. Vše se událo v domě, kde kdysi žil John Lennon.

Muslimka udušena, její děti utopeny! V bývalém domě světově uznávaného hudebníka došlo k děsivým vraždám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Nejenom na území Islámského státu, ale v mnoha dalších muslimských zemích jsou ženy častým terčem násilí. Vraždy ze cti jsou sice oficiálně tamějšími vládami zakázány, ale zejména ve venkovských oblastech Afghánistánu jsou běžnou součástí života. I to je jeden z důvodů, proč se snaží ženy z Blízkého východu dostat či v rámci dohodnutého sňatku vdát do Evropy. Obdobně možná uvažovala třicetiletá Arena Saeed z Jemenu.

Bohužel pro ni se ukázalo, že vraždy ze cti mají své místo i ve dnešní multikulturní Evropě. Je to alespoň jedna z verzí vyšetřovatelů, kteří řeší úkladnou vraždu zmiňované Areny a jejích dvou dětí ve věku čtyř a šesti let. K vyvraždění své rodiny se přiznal její manžel Sami Salem. Soud v Liverpoolu jej prozatím neobvinil, protože čeká na posudek psychiatra. Salem se nicméně se slzami v očích k vraždě před soudem doznal.

Manželku a své dvě děti sprovodil muž s dlouhým muslimským plnovousem obzvlášť krutým způsobem. Ženu udusil a děti utopil. Další soudní přelíčení se bude konat až 22. září. Soud dle deníku Daily Mail očekává, že muslimský přistěhovalec sdělí důvody, které jej vedly k vraždě. Ačkoli prozatím není jasné, jestli šlo o vraždu ze cti, nešlo by v takovém případě o nijak ojedinělý případ. V evropských státech s početnější muslimskou komunitou k těmto zločinům čas od času dochází.

Vražda však upoutala pozornost britské veřejnosti i něčím jiným než svou bestialitou a tím, že vrahem je muslim. Je paradoxní, že třicetiletý vrah sprovodil ze světa svoji rodinu právě v domě, který v minulosti patřil frontmanovi hudební skupiny Beatles Johnu Lennonovi. Muzikant zde krátce žil po svatbě se svojí první manželkou Cynthií. Lennon byl přitom sám velký odpůrce násilí. Společně s Yoko Ono se stavěli proti válce ve Vietnamu a své postoje v tomto ohledu více než dostatečně vyjádřil například ve skladbě Imagine.

Dům je dodnes jednou z pravidelných zastávek fanoušků skupiny Beatles při jejich okružní jízdě městem. Už navždy ale bude také místem, kde se stala zavrženíhodná vražda. Bratr oběti uvedl, že jeho sestra přijela do Velké Británie v rámci předem dohodnutého sňatku v roce 2009. Popsal ji jako vlídnou ženu, která se neustále usmívala a chtěla v nové zemi zajistit svým dětem co nejlepší budoucnost. Čin jejího manžela však nakonec všem třem přinesl děsivou smrt a zbytku rodiny hluboký smutek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…