Muslimky napadly v parku mladou Francouzku. Jestlipak víte proč?

28.07.2015 11:04

Britský deník Daily Mail popisuje řádění muslimského dívčího gangu, který ve Francii napadl mladou ženu vystavující své křivky v bikinách na veřejném místě. Terčem tohoto bezprecedentního útoku se stala jednadvacetiletá Angelique Slossová. Její neblahá zkušenost inspirovala uživatelky sociálních sítí ke spuštění kampaně, v rámci které zveřejňují své fotky v bikinách.

Muslimky napadly v parku mladou Francouzku. Jestlipak víte proč?
Foto: pixabay.com
Popisek: Islám - ilustrační foto

Anketa

Která z následujících osobností veřejného života by dle vás měla býti příštím prezidentem republiky ? (poznámka: Jde o čistě orientační anketu)

hlasovalo: 24347 lidí

Jednadvacetiletá Francouzka Angelique Slossová z Remeše byla napadena pěti rozlícenými muslimkami ve věku 16 až 24 let, když se opalovala v parku v bikinách. Společně se svými přáteli se slunila v místním parku, když se na ni z ničeho nic vrhlo pět muslimek a zbilo ji. Tento případ vyvolal vlnu solidarity nejenom na sociálních sítích, ale i v ulicích města. V neděli se zde shromáždilo mnoho žen a navzdory dešti a studenému větru se v parku procházeli v bikinách. Někteří kampaň na podporu Slossové a svobody volby přirovnávají ke kampani, která ve Francii proběhla krátce po teroristickém útoku na redakci satirického magazínu Charlie Hebdo.

„Všechny ženy mají právo nosit to, co chtějí. Nikdo nemá právo činit toto rozhodnutí za ně,“ cituje Daily Mail vyjádření jedné uživatelky na Twitteru. Jiná uživatelka pod zaslanou fotkou v bikinách vysvětlila, proč se připojila ke kampani. „Poslala jsem svoji fotku v bikinách, protože chci veřejně protestovat proti drakonickému útlaku svobody.“ Antirasistická organizace SOS Rasisme zase poslala hashtag ve znění „Nosím plavky v parku“. K samotnému útoku podle britského deníku došlo ve středu v parku Parc Leo-Lagrange. Všech pět útočnic bylo krátce po ataku zatčeno. Obviněny byly Ines Nouriová, Zohra Karimová, Hadoune Tadjouriová, zbylé dvě útočnice nebyly vzhledem ke svému nízkému věku v novinách jmenovitě zmíněny. Před soud by měl jít tento případ v září.

Celý text v angličintě máte k dispozici ZDE

Francouzská policie uvedla, že útočnice bydlí na sídlišti obývaném ve většině muslimským obyvatelstvem, což zvýšilo podezření, že se jednalo o nábožensky motivovaný čin. „Musíme být v hodnocení této události velmi opatrní a neměli bychom dělat ukvapené závěry. Na druhou stranu chápu obavy zdejších obyvatel, že motivem k tomuto útoku byl islám. Pokud se potvrdí, půjde o velmi závažný incident,“ cituje britský deník vyjádření starosty Remeše Arnauda Robineta. Útok začal poté, co se jedna z pětice muslimek obořila na Slossovou, že je „nemorální odhalovat své tělo na veřejnosti“. Žena na verbální útok odpověděla a ihned poté byla napadena. Kolemjdoucím se podařilo útok zastavit, ale napadená nebyla po útoku schopna z psychických důvodů jít do práce.

Nicméně policisté zatím dle deníku L'Union odmítli potvrdit, že šlo o nábožensky motivovaný útok. Daily Mail v této souvislosti upozorňuje na průzkum veřejného mínění deníku Le Monde, ze kterého vyplynulo, že islám vnímá jako hrozbu většina Francouzů i Němců. Osloveno bylo v průzkumu 1600 respondentů, kteří se shodli na tom, že muslimové se nedokázali do většinové společnosti správně začlenit. Tento názor dle průzkumu zastává 68 % Francouzů a 75 % Němců. Právě ve Francii (7 milionů) a Německu (4,3 milionů) žije největší muslimská komunita v Evropě. Ve Velké Británii potom podle informací Daily Mail žije asi 2,4 milionů muslimů.

Výsledky průzkumu také ukázaly, že 55 % Francouzů a 49 % Němců je přesvědčeno, že vliv a viditelnost islámu je příliš veliká. Stejný názor potom panuje u oslovených francouzských i německých respondentů na to, co je hlavní příčinou problémového soužití. Plných 60 % z nich se domnívá, že za to mohou muslimové, kteří se sami odmítají integrovat. Islám jako hrozbu pro svoji národní identitu vnímá 42 % Francouzů a 40 % Němců. Nutno ovšem dodat, že tento rozsáhlý průzkum byl proveden před čtyřmi lety. Vzhledem k teroristickým útokům v Paříži v lednu letošního roku a masivní migrační vlně by jeho výsledky dnes byly vůči muslimům ještě mnohem méně příznivé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…