Muslimové, vypadněte! Podívejte se, co se děje v jedné restauraci v USA

21.09.2016 21:36

Majitel restaurace v americké Minnesotě si dal na podnik ceduli s nápisem „muslimové, vypadněte“. „Rozhodně to nemyslím vůči všem muslimům,“ podotkl s tím, že v žádném případě není rasista, nýbrž mu jde jen o solidaritu s oběťmi teroristických útoků. Informuje Express.co.uk.

Muslimové, vypadněte! Podívejte se, co se děje v jedné restauraci v USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Dan Ruedinger vyvěsil na svou restauraci vzkaz pro všechny muslimy, ať vypadnou z USA. Učinil tak jen několik dní po útoku, který měl na svědomí osamělý útočník v obchodním středisku a během něhož deset lidí utrpělo zranění.

Z Ruedingerovy strany však nejde o žádný rasismus a za rasistické považují jeho prohlášení jen „politicky korektní“ lidé, kteří to jednoduše nechápou.

Vývěsní štít již stihl vyvolat vlnu reakcí, podstatná část z nich byla negativní a dokonce došlo i na jeden útok, kdy do výlohy někdo hodil skleněnou láhev. Našli se však i tací, kteří si cenili Ruedingerovy odvahy.

Obecně však od chvíle, co majitel restaurace nápis vyvěsil, se mu návštěvníci jen hrnou a musel povolat pomocné síly na plac.

„Mám toho dost, a to si stojím za svým. Se všemi těmi bombami a přestřelkami, které se tu udály, opravdu máme vítat uprchlíky, kteří nás chtějí zabít?“ poznamenal. „To nemá vůbec nic společného s rasou, týká se to náboženství, které hlásá násilí,“ dodal s tím, že se jeho prohlášení „muslimové, vypadněte“ netýká všech muslimů, ale jen extremistů.

„Nechtěl jsem na ceduli napsat terorista, původně jsem zamýšlel, že tam dám muslimský extremista, ale na to jsme na ní neměli místo,“ posteskl si Ruedinger a postěžoval si, že od chvíle, co cedule visí, jej mnozí označují za rasistu, i když se jím být necítí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…