Muslimská gymnazistka: Někdy si říkám, že jsou Češi svatí, že se s námi ještě baví

23.01.2017 15:32

Středoškolská studentka a muslimka Eman Ghaleb z Teplic napsala den po útoku v Berlíně otevřený dopis Islámskému státu. Samotní muslimové teroristy pohrdají, tvrdí v rozhovoru pro server DVtv.cz.

Muslimská gymnazistka: Někdy si říkám, že jsou Češi svatí, že se s námi ještě baví
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

„Můj šátek nikdy nebyl problémem u mě ve škole ani mezi spolužáky. Myslím si, že to je jen virtuální problém,“ poznamenala úvodem Ghaleb, že mnozí lidé však pod tlakem médií vnímají šátek jako symbol teroristických útoků. „Ale myslím si, že je to ještě v pohodě a dá se tady normálně žít. Kus látky nemůže představovat hlavní problém v České republice,“ poznamenala.

Video najdete ZDE.

„Všichni jsme na jedné lodi a všechny nás zasahují stejné problémy,“ domnívá se Ghaleb. I z toho důvodu poslala otevřený dopis Islámskému státu. „Byla jsem hrozně naštvaná. Cítila jsem takové zoufalství a pocit bezmoci a beznaděje. Na mobilu jsem si začala psát myšlenky. Když jsem přišla domů, tak jsem oznámila rodičům, že jsem napsala dopis ISIS. Byli nadšení, vědí, že mě toto téma trápí,“ poznamenala. 

„Mým cílem bylo ukázat a dát své pocity ven. Reakce byly především kladné. Mnoho lidí mi psalo, že se jim změnilo myšlení v tom, jak vnímat muslimy,“ uvedla se slovy, že samozřejmě přišly i negativní reakce. 

„To, co dělá Islámský stát nebo další organizace, vyvolává u lidí strach. A to potom vyvolává to, že lidé ztrácí ty hodnoty. A přitom za ty hodnoty dlouhá léta bojovali. Tím, že se začneme bát, tak jim otevíráme cestu, aby dosáhli svých cílů,“ poznamenala Ghaleb se slovy, že Islámský stát je mediální strašák. „Teroristé jsou nenáviděni muslimy,“ dodala důrazně. 

Lidé se pak podle ní brání před strachem nenávistí. „Když vidíte v televizi řezání hlav, tak si někdy říkám, že Češi jsou svatí, že se s námi ještě baví,“ podotkla také Ghaleb. Závěrem pak diváky seznámila s novou nadávkou, která je mezi muslimy a patří agresivnímu člověku. „Je to isisák, a to je silná nadávka,“ uzavřela.

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…