Muslimsko-chorvatské tlupy začaly zabíjení, a v Haagu za to teď odsuzují Srby. Profesor Doleček rozebral podivný rozsudek nad Karadžičem

26.03.2016 14:57

Lékař česko-srbského původu profesor Rajko Doleček se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k odsouzení vůdce bosenských Srbů v průběhu občanské války v Jugoslávii Radovana Karadžiče. V minulých dnech byl nad Karadžičem vynesen rozsudek – 40 let vězení.

Muslimsko-chorvatské tlupy začaly zabíjení, a v Haagu za to teď odsuzují Srby. Profesor Doleček rozebral podivný rozsudek nad Karadžičem
Foto: Radim Panenka
Popisek: Profesor Rajko Doleček

„Mezinárodní trestní tribunál v Haagu pro válečné zločiny v někdejší Jugoslávii (ICTY), dostal na Západu brzy po svém vzniku (1993), pro řadu svých  závažných prohřešků, nelichotivou přezdívku ‚klokaní soud‘," poznamenává úvodem k soudnímu tribunálu, jenž vynesl rozsudek nad Karadžičem, Doleček. Klokaní soud je dle něj takový soud, který je charakterizovaný nezodpovědnými a neoprávněnými postupy.

Následně uvedl, že Karadžiče zná osobně. Zná i generála Ratko Mladiče a bývalého prezidenta Republiky Srbská Krajina Gorana Hadžiče. „Bylo to zvláštní setkání s třemi muži, kteří doslova zachránili srbský lid před novou, ale skutečnou, genocidou, v Bosně a Hercegovině a v Chorvatsku, kterou Srbové prodělali v minulosti už za války 1941-45 od chorvatských ustašovců a části bosensko-hercegovských muslimů v tehdejším tzv. Nezávislém státě  Chorvatsko. Jednalo se tehdy o mnoho set tisíc povražděných a oloupených  Srbů,“ uvedl k setkání v dubnu 2014 Doleček.

Doleček si dodnes pamatuje také Karadžičova slova ze září 1996. V té době si dle něj Západ počínal doslova trestuhodně, kdy veškerou vinu svaloval pouze na srbskou stranu. „Je neuvěřitelné, jak nás západní média vylíčila v absolutně jednostranných, tendenčních zprávách,“ řekl prý tehdy Karadžič. Doleček následně uvádí, že to vlastní zabíjení 1. března 1992 začala muslimsko-chorvatská tlupa. Karadžič prý tehdy velmi pomohl uklidnit situaci.

CELÝ TEXT PROFESORA DOLEČKA ZDE

„Prosím tě, přečti si znova moji proklamaci muslimům v Bosně v roce 1992, kdy jsem jim připomínal, že jsme přece bratři stejné krve, že se nesmíme nechat kvůli tomu, že jsme jiné víry, mezinárodním ZLEM vmanévrovat do války proti sobě…“ řekl mu prý také tehdy Karadžič. Rozsudek, který minulý týden vynesl haagský tribunál, jej však obviňuje mimo jiné ze šíření nenávisti k bosenským muslimům a bosenským Chorvatům.

„Jedna věc tam v rozsudku (jak jsem ho slyšel rozhlasem) jaksi nesedí. Při sdělení údajů o údajně 8 000 povražděných mužích a chlapcích, muslimech Bosňanech kolem Srebrenici v červenci 1995, kteří byli údajně zavražděni, popraveni, zřejmě z ‚velitelské viny‘ prezidenta dr. Karadžiće, to hrozné číslo je ale svým způsobem zcela sporné. Řada těch mrtvých totiž padla jako ozbrojení příslušníci 28. muslimské divize ze Srebrenici, kteří se nevzdali, v těch dnech v bojích stále ještě trvající občansko-etnicko-náboženské války, když se probíjeli ze Srebrenici těch 60-65 km do Tuzly. A o mrtvých v bojích se v souvislosti s těmi údaji o 8 000 vůbec nikdo nezmiňuje, jako by v bojích nikdo nezahynul,“ poznamenal dále Doleček.

Mezinárodní soudní tribunál podle něj chce trestat pouze jednu stranu, srbskou. „Jako by stejný nebo podobný zločin bosenského (muslimského) nebo chorvatského vojska, nebo kosovsko-albánských teroristů nebyl trestuhodným. A přitom bosenské velení nešetří velikými čísly a ICTY je v tom podporuje, i kvůli tomu, aby se mohlo mluvit o genocidě, vymýšlí se různé teorie, například i to jak jsem slyšel, že vdovy po padlých muslimech nemohou (nesmí?) mít už děti, tím že vzniká genocida (!?),“ uzavřel Doleček
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…