Muslimští rodiče se v Německu dozvěděli, že jejich děti má učit gay. Co následovalo, opravdu nebylo hezké

01.04.2017 8:24

Němečtí muslimové stále častěji dokazují, že jim tolerance k odlišnosti příliš mnoho neříká. Server The Local informuje o nepříliš láskyplné reakci muslimských rodičů, kteří se dozvěděli, že v mateřské školce, kam chodí jejich děti, působí homosexuál.

Muslimští rodiče se v Německu dozvěděli, že jejich děti má učit gay. Co následovalo, opravdu nebylo hezké
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Ačkoli právě LGBT komunita nejvíce volá po toleranci k islámu a její zástupci obvykle horují pro přijímání uprchlíků z Afriky a ze zemí Blízkého východu, samotní muslimové jim jejich vstřícnost příliš neoplácejí. Ve většině muslimských zemí platí zákony přísně trestající homosexualitu a v médiích se již objevilo mnoho zpráv, které popisují, jak krutě se chovají obyvatelé uprchlických center k lidem s odlišnou sexualitou.

Jak ukazuje případ v mateřské školce v berlínské čtvrti Reinickendorf, tolerancí k homosexualitě neoplývají ani muslimové, kteří již v Německu žijí celou řadu let. Když se dozvěděli muslimští rodiče, že ve školce působí homosexuální učitel, začali sepisovat petice a požadovat po vedení školky jeho propuštění. Ředitel školy a všichni další kolegové se však za svého kolegu postavili a poslali rodičům jasný signál: Buď tuto skutečnost přijmete, nebo dejte své děti do jiné školky.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Anketa

Postoupí prof. Jiří Drahoš do 2. kola volby prezidenta?

13%
hlasovalo: 13110 lidí
Muslimským rodičům dle zjištění médií vadilo, že homosexuální mladík přicházel s dětmi do fyzického kontaktu a mimo jiné je vodil například na toaletu. „Pro mnohé z nich je homosexuál automaticky pedofil,“ sdělil jeden z učitelů deníku Tagesspiegel. Vzhledem k odmítavému postoji vedení školy se následně hned několik muslimských rodičů rozhodlo, že své děti raději pošlou do jiné školky.

Ačkoli se v německých médiích o této politováníhodné záležitosti píše, kancléřka Merkelová, někdejší předseda Evropského parlamentu Martin Schulz a další přední politici mlčí. Je otázkou, jestli by tak flagrantní příklad homofobie nechali bez povšimnutí, pokud by se nejednalo zrovna o muslimy. Zdrženlivá jsou ve svých komentářích i jindy moralizující média, která nastavují zrcadla a tepají nešvary byť jen při náznaku jakékoli „-fobie“

Ozvaly se aspoň organizace, ve kterých se sdružují příslušníci LGBT komunity. Byť i v jejich případě se jedná pouze o obecnou kritiku homofobie, a nikoli o homofobii mezi muslimy, kde bezesporu představuje mnohem větší problém. „Podezřívavost vůči homosexuálům je ještě hlubší, pokud se jedná o pedagogy,“ uvedla například Stephanie Nordt, mluvčí iniciativy Queerformat, jež zajišťuje kurzy věnované genderu a sexualitě ve vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…