Muslimští vrazi už vědí, jak nám zakroutí krkem. Vyvinuli inovace, dost nepříjemné

18.06.2017 20:02

Nové trendy a technologie hodlá podle zprávy evropského policejního úřadu Europol využívat při svých útocích v Evropě Islámský stát. Píše o tom server Echo24.cz. Cituje například server Daily Mail, podle kterého jsou teroristé čím dál tím mladší a stále častěji se na útocích podílejí i ženy.

Muslimští vrazi už vědí, jak nám zakroutí krkem. Vyvinuli inovace, dost nepříjemné
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

„Mezi technologický trend u džihádistů patří drony, které používají například v Iráku,“ píše Echo24.cz s tím, že podle Europolu hrozí, že by se mohli tímto nápadem inspirovat i útočníci v Evropě.

Počet teroristických útoků roste. A to právě i v Evropě. Tou nedávno otřásly hned dva útoky v Británii. Při tom, který se odehrál na koncertě v Manchesteru, umíraly i malé děti. Jen za minulý rok zavinily teroristické útoky v Evropě smrt více než 130 lidí.

Útočí drony

Anketa

Kam Zaorálek ve volbách vytáhne ČSSD?

4%
2%
10%
51%
33%
hlasovalo: 9744 lidí

Dobrou zprávou je, že roste počet zadržených islámských extremistů. „V roce 2016 jich bylo 718, přičemž téměř třetině zadržených nebylo ani pětadvacet let,“ píše Echo24.cz a upozorňuje i na to, že přibližně každým čtvrtým zatčeným byla žena.

Zpráva také upozorňuje na to, že novým technologickým trendem by měly být především útoky pomocí dronů. „Islámský stát použil dron poprvé v říjnu minulého roku,“ píše Echo24.cz s tím, že bezpilotní letouny mohou létat na poměrně velké vzdálenosti. Teroristé jsou při jejich ovládání víceméně v bezpečí, proto představují tak velkou hrozbu,“ uvádí server. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…