Muslimy tu nechci. Papaláši kradou. Raději Rusko než USA, řekl Jožo Ráž. A teď...

07.09.2016 12:04

Moderátor Jan Kraus si po čase znovu pozval do svého pořadu slovenského zpěváka Jožo Ráže, který dovede upoutat nikoliv pouze svou hudební produkcí. Frontman skupiny Elán dokáže vzbudit rozruch také svými politickými názory, které se nebojí dávat otevřeně najevo. Takto se již kupříkladu vyznal z příchylnosti ke komunismu, obdivu k Rusku či zdrženlivosti v přijímání uprchlíků.

Muslimy tu nechci. Papaláši kradou. Raději Rusko než USA, řekl Jožo Ráž. A teď...
Foto: ReproFoto: DVTV
Popisek: Slovenský zpěvák Jožo Ráž

V lednu se Ráž odhodlaně postavil na stranu slovenského premiéra Roberta Fica v jeho odmítavém postoji k přijímání muslimských uprchlíků. „Nechci, aby se sem nahrnuli muslimové, kteří tady budou stavět mešity a rozkazovat mi. Ať zůstanou doma, ať se jim tam daří a klidně jim tam pomozme. Ale sami máme se sebou starostí dost,“ upozornil tehdy frontman Elánu v rozhovoru pro server Čas.sk.

O pár měsíců později se muzikant v rozhovoru pro DVTV neostýchal přiznat k příchylnosti ke komunismu. „Svým přesvědčením jsem komunista, i když jsem nikdy nebyl v žádné straně,“ uvedl Ráž, jemuž se dle vlastních slov nežilo v bývalém režimu až tak špatně.  

„Komunisti proti těm dnešním papalášům byli měkkoty. Co ukradli, není nic proti tomu, co se krade teď. Oni si sice přisvojili vše, co se dalo, ale to byly maličkosti. Proti tomu, co se teď krade, to byla sranda. Věřím, že komunismus je ideologicky a prakticky správnější režim s tím, že lidé ho neunesli. Lidé jsou blbí, to je celé. Kapitalismus, to je cesta do pekla, protože to je honba za ziskem,“ řekl také.

Tamtéž přiznal, že raději než Ameriku má Rusko, které na rozdíl od mnoha jiných nepovažuje za hrozbu. „Rusko považuji za jistotu. Za zabezpečení toho, že tu máme ještě jakýs takýs klid a mír. Protože Rusko je šíleně dobře vyzbrojené a drží relativně stabilní situaci okolo. A všichni jsou proti nim,“ podotkl Ráž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…