Muž, kterého globální kavárna nenávidí ještě více než Trumpa. Seznamte se s člověkem, kvůli kterému v Berkeley vymlátili školu

03.02.2017 14:40

Středeční protesty, které vypukly v kalifornském městě Berkeley, způsobily škody v univerzitním kampusu ve výši více než 100 tisíc dolarů. Více než 150 maskovaných agitátorů zde protestovalo proti vystoupení pravicového komentátora Mila Yiannopoulose. Informuje o tom CNN.

Muž, kterého globální kavárna nenávidí ještě více než Trumpa. Seznamte se s člověkem, kvůli kterému v Berkeley vymlátili školu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Barikády, ohně i dělobuchy. Všemi těmito prostředky se rozhodli studenti protestovat proti plánované přednášce šéfa konzervativního webu Breitbart News Milu Yiannopolusovi. Ten převzal otěže webu po Stevu Bannonovi, jenž se stal poradcem nově zvoleného republikánského prezidenta USA Donalda Trumpa. Ten následně pohrozil na Twitteru, že kvůli incidentu sebere univerzitě státní dotace. Studenty pak obvinil z porušování svobody slova. 

Jak uvedla televizní stanice CNN, studenti se vyjadřovali i proti Trumpovi a především jeho dekretům, kterými zakázal vstup uprchlíků z některých muslimských zemí. 

A ve svých protestech pokračovali i přesto, že policie jim nařídila, aby se rozešli. Krátce poté totiž zapálili oheň a házeli kovové předměty i Molotovovy koktejly do budovy studentského svazu. Zraněno bylo více než šest lidí. 

Yiannopoulos, úspěšný webový novinář a šéfredaktor, bývá často označován za pravicového provokatéra, rasistu a stoupence nadřazenosti bílé rasy. Jeho vášniví kritici z řad liberální levice však spíše zamlčují, že tento údajný zpátečník se otevřeně hlásí k homosexuální orientaci a jako běloch a Žid má aktuálně žít s černošským partnerem. Zato se hojně zdůrazňuje jeho odpor k islámu (vysvětlovaný předvídatelně fatálním osudem, který by jej jako přiznaného homosexuála podle práva šaria čekal) a od podzimu 2016 též jeho jednoznačná podpora Donalda Trumpa.

Po protestech studentů pak bylo jeho vystoupení zrušeno a škola uzamčena. Podle komentátora je tak patrné, že levici děsí svoboda projevu, takže dělá cokoli, aby ji zastavila. „Je to zjevně liberální škola, takže tam nenávidí libertariány nebo konzervativce, kteří se na těchto školách odváží říci svůj názor,“ uvedl novinář, jemuž musela z univerzity pomoci policie. 

Původní text ZDE.

Vzkaz studentům z Berkeley:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …