Muž, který nenávidí islám. Podívejte se, jak v Lidových novinách představují Martina Konvičku

20.06.2015 8:01

Lidové noviny přinesly v sobotním vydání svůj pohled na docenta Jihočeské univerzity Martina Konvičku, který je asi nejviditelnějším akademikem a zároveň nejvýraznějším kritikem islámu v poslední době.

Muž, který nenávidí islám. Podívejte se, jak v Lidových novinách představují Martina Konvičku
Foto: hns
Popisek: Martin Konvička v půlnočním rozhovoru

S šestačtyřicetiletým Konvičkou je to podle Lidových novin těžké, protože prý jedna strana o něm říká, že upozorňuje na velké nebezpečí, a podle strany druhé se naopak jedná o nebezpečného blázna s nebezpečnými názory. Koketuje prý s politikou, ale coby postavený mimo ni, může být radikálnější než poslanec Tomio Okamura. „Rektor univerzity Libor Grubhoffer, na které Konvička vyučuje, o něm prohlásil, že je jako neřízená střela,“ připomínají dále LN.

Jak uvádějí Babišovy noviny, s entomologem specializujícím se na motýly byly problémy vždy. I na škole. Podle informací deníku totiž jednou málem zabil studenta tágem, které přelomil o jeho bratra. Tehdy se prý totiž vysokoškolský pedagog zastával dívky, které bratři ubližovali. Podle dalších informací novin navíc měl Konvička problémy i v ročním pobytu na univerzitě v Richmondu, kde údajně sexuálně harašil s jednou dívkou. „Nikdo přesně ale nevíme, co se tam stalo,“ vzpomíná pro Lidové noviny emeritní rektor Palackého univerzity Josef Jařab.

Plán na zastavení islámu? Sexuální revoluce

Jak uvádí deník dále, Martin Konvička má kuriózní plán, jak vlastně islámu v jeho rozrůstání zabránit. „V arabských zemích chce rozpoutat sexuální revoluci. Přesvědčovat především ženy, aby žily s Evropany a zřekly se Mohamedova učení. Věří, že se muslimové nakonec uvolní, vzdají se své víry a islám se postupně sesype,“ popisují noviny „lék na zlo“ v podání známého docenta.

Podle informací Babišova deníku, považuje Konvička islám za horší než nacismus, a proto proti němu odhodlaně bojuje. „Vidíme akademiky, kteří lživě říkají, že islám ve svém jádru není násilný a že je to náboženství jako každé jiné. Je to prokazatelná lež. Pakliže dovolíme islámu ještě více zde zakořenit, pak by si lidé, kteří tomu pomohli, měli uvědomit, že s nimi bude zacházeno stejně jako s nacistickými zločinci v Německu,“ citují LN ostrý výrok Konvičky, který prý přitom ve své badatelské roli vystupuje zcela opačně a mluví o tom, jak by ve světě měla být respektována hypotéza dynamické mozaiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…