Muž, který pomohl Zemanovi na Hrad, má prý vlastního kandidáta na post prezidenta

20.08.2016 7:44

Miloši Zemanovi může být v nadcházející prezidentské volbě ještě pěkně „horko“. To v případě, že bude o post prezidenta usilovat i podruhé. Miroslav Šlouf, muž, který stál dlouhá léta po boku současného prezidenta Miloše Zemana a hrál klíčovou roli při Zemanově cestě na Pražský hrad, má nyní nového černého koně pro prezidentskou volbu. Píše o tom server Dotyk.cz.

Muž, který pomohl Zemanovi na Hrad, má prý vlastního kandidáta na post prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

Server připomíná, že Šlouf se se Zemanem ve zlém rozešel ještě v době voleb. Nyní má nového černého koně pro prezidentskou volbu v roce 2018. Kdo to je, ponechává tento „uznávaný“ mistr zákulisní manipulace a technolog moci zatím jako tajenku.

Celý text je ZDE

„Myslím, že je po všech stránkách lepší než Miloš Zeman, i vzdělanější, nemá problémy s veřejným vystupováním, je oblíbený, všeobecně známý, znají jej i v zahraničí," popsal pro magazín Dotyk v hrubých rysech člověka, kterého prý teď sám přemlouvá, aby kandidaturu přijal.

„Myslím, že už je hodně načatý, ale konečné slovo padne asi někdy na přelomu září a října,“ uvádí také Šlouf, aniž by chtěl o zmíněném člověku říkat cokoliv konkrétnějšího.

Jakožto bývalý vysoký funkcionář SSM a KSČ Šlouf ještě připustil, že uvedený muž byl aktivní již za minulého režimu, ale jeho předlistopadová kariéra by prý neměla být při volbě na překážku. Také naznačil, že jde o osobnost, která nikdy nebyla členem žádné vlády, ale přesto není politikou nepolíbena.

Pokud Šloufův současný favorit vystoupí z anonymity, půjde jen o jednoho z mnoha lidí, kteří už svou prezidentskou kandidaturu oznámili či připustili. Jsou to často i veřejně téměř neznámí lidé. Největší šance utkat se s Milošem Zemanem, jenž se stále těší velmi silné veřejné podpoře, jsou ale zatím dávány hudebníku Michalu Horáčkovi či ekonomu Janu Švejnarovi.

„To jsou všechno nuly,“ hází je ale do jednoho pytle Šlouf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…